Δεν υπήρξε καμία αμφιβολία ότι επρόκειτο για έναν έρωτα παράφορο μεταξύ του «κατακτητή των αιθέρων» Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και της γοητευτικής (σχεδόν) teenager, με τα σαρκώδη χείλη και το καμπυλόγραμμο σώμα, της μακαρίτισσας Καρολάιν.
O Τύπος ασχολήθηκε με αυΤόν πέραν του δέοντος. Φωτογραφίες απ΄την χρυσά εποχή του ζωή του ζευγαριού, όταν πόζαραν γελαστοί και ευτυχισμένοι, ή προσποιούνταν ότι ήταν έτσι, ενώ η αληθινή ζωή τους σπαράσσονταν από διαρκείς καυγάδες και από τις απεγνωσμένες εκκλήσεις της «να φύγει αυτός» [γιατί ήταν επικίνδυνος]. Πόσο αλήθεια είχαν τα λόγια της δε λέγεται, φυσικά.
Σε φώτο που κυκλοφόρησαν στον τύπο η άτυχη Καρολάιν εμφανίζεται τρισευτυχισμένη να σφίγγει στην αγκαλιά της το μωρό τους. Αλλά Τα πρώτα δείγματα επίδειξης «ανδρισμού» εις βάρος της Καρολάιν του φάνηκαν σχετικά νωρίς. Στην πρώτη απόπειρα ξυλοδαρμού της Καρολάιν που είχε επιχειρηθεί, σίγουρα η γυναίκα έχει πέσει από τα σύννεφα. Χαστούκια λέγεται ότι έπεσαν και τις πρώτες σκηνές τις διαδέχθηκαν σκηνές βίας, αγριότητας και επίδειξης «ματσοϊισμού». Τι ήταν όμως εκείνο που έθεσε την γυναίκα εκτός εαυτής; Να θέλει να διαγράψει εντελώς από τη ζωή της τον γοητευτικό αεροπόρο Μπάμπη και να φθάσει στο σημείο να χαρακτηρίζει το σύντροφο της ζωής της «επικίνδυνο άτομο»;
Επάγγελμα: Πιλότος
Πιλότος είναι ένα επάγγελμα που ασκεί πάντα γοητεία στα κοριτσάκια-κυρίως- των λαϊκών τάξεων, μάλιστα παλαιότερα, οι πιλότοι υπήρξαν δυσεύρετοι, όταν δεν υπήρχαν ιδιωτικές σχολές πιλότων, όπως τώρα και υπήρχε μόνον η περίφημη Δημόσια «Βασιλική» Σχολή Ικάρων, όπου ο ανταγωνισμός ήταν πολύ σκληρός. Αλλά τώρα όσοι είναι διατεθειμένοι να πιλοτάρουν (καταβάλλοντας και το σχετικά υψηλό ποσό διδάκτρων) μπορούν κάλλιστα να εγγραφούν σε μια από τις ιδιωτικές σχολές καταβάλλοντας αρκετά υψηλά δίδακτρα. Μετά από επιτυχείς προεισαγωγικές εξετάσεις (τεστ αντοχής, ταχύτητας κλπ., εισέρχονται σε έναν κύκλο Βatchellor of Arts κύκλο τριετών ακαδημαϊκών σπουδών όπου μετά επιτυχή περάτωση τριών ετών σπουδών βάσει του προγράμματος Unibridge τους απονέμεται ο βαθμός του Bachelor
To πτυχίο αυτό είναι ισότιμο με τα αντίστοιχα πτυχία που απονέμονται στα άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα, αλλά το πρόγραμμα Unibridge, παρέχει τη δυνατότητα σε πρόσβαση υποτροφιών καθώς και σε παροχή οικονομικών δανείων.
Ακολουθούν το «φανταχτερό» Παν/μιο του Purdue. Μετά το Πολιτειακό Παν/μιο του Κάνσας, το επίσης Πολιτειακό Παν/μιο της Γιούτα, καθώς και το Παν/μιο της Νότιας Ντακότα. Όλα τα ανωτέρω ΑΕΙ καταρτίζουν κατά τον καλύτερο τρόπο νεαρούς προσοντούχους σε χρήσιμα μέλη της εμπορικής όσο και της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ και άλλων ευρωπαϊκών, ασιατικών, αφρικανικών και αυστραλιανών χωρών.
Όλα αυτά τα προαπαιτούμενα προσόντα τα είχε αποκτήσει ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος δια στραγγαλισμού της γυναίκας του Καρολάιν Κράουτς και είχε διαπρέψει ως ένας άριστος πιλότος.Eίχε διακριθεί ως ένας έξοχος αεροπόρος της εμπορικής αλλά και της πολεμικής αεροπορίας με ειδίκευση στα ελικόπτερα.
«Ερως ανίκατε μάχαν»
Τότε ήταν που γνωριστήκανε και ένιωσαν αμοιβαία έλξη ο ένας για τον άλλον: Η Καρολάιν για τον Μπάμπη και ο Μπάμπης για αυτήν. Την Καρολάιν τη μάγευε που ένας άνθρωπος ο οποίος περνούσε μεγάλο μέρος του χρόνου του πάνω από την γη (πιλότος ελικοπτέρου) και ένιωθε μια φυσική υπεροχή και έναντι των κοινών θνητών τους οποίους έβλεπε κατά κανόνα αφ’ υψηλού. Τον Μπάμπη αφετέρου τον ενθουσίαζε που μια ξωτική καλλονή, μια αισθησιακή ύπαρξη, που πολλοί θα την ποθούσαν, είχε γίνει δική του. Θα πέρασαν μαζί –το δίχως άλλο «μέρες κρασιού και λουλουδιών, μέρες που ορκίζονταν πίστη και αγάπη, αιώνια ο ένας τον άλλον.
Λένε πως ο γάμος είναι ο τάφος του έρωτα. Ευτυχώς, δεν ισχύει για όλους τους γάμους, αλλά για μερικούς από τους πιο παθιασμένους, όπως στην περίπτωσή των περί ων ο λόγος νέων .
Τα πρώτα σύννεφα στον ορίζοντα εμφανίστηκαν στη ζωή των δύο των δύο νεαρών ερωτευμένων σχετικά νωρίς και πρόσβαλαν την όμορφη, ανέφελη ζωή τους της όμορφης Καρολάιν και του γοητευτικού, πλην επικίνδυνα παρορμητικού πιλότου.
Λέγεται πως του αντιμίλησε και αυτός την χαστούκισε και πως αυτό υπήρξε σημείο απομάγευσης μεταξύ των δύο. Ισως να υπήρξαν περισσότερα πράγματα. Ισως να υπήρξε κάτι που βαθμιαία εξελίχθηκε σε μάχη ανάμεσα σε «Γλυκά Νερά» και «Αλόννησο», κάτι που έκανε την Καρολάιν να θέλει να θέλει επιμόνως να φύγει από τα πρώτα.
Ο υπογραφόμενος δε θέλει να παραστήσει τον («άνευ πτυχίου άνευ ειδικότητος») Ψυχολόγο, αλλά ουδείς φαίνεται να επιχείρησε να διεισδύσει στα αβυσσαλέα βάθη της ψυχής ενός απλού πιλότου.
Όταν ο Μπάμπης απολογήθηκε λέγοντας ότι « όταν μου είπε να φύγω από το σπίτι, κάτι “θόλωσε μέσα μου”», έδειξε μια καθαρή εικόνα του εγκληματικά παρορμητικού εαυτού του , αλλά πλέον ήταν πολύ αργά. Το κακό δυστυχώς είχε γίνει.
Το παιδί τι θα γίνει, τελικά
Ο απολογισμός όλης αυτής της τόσο θλιβερής ιστορίας είναι ότι μια μάνα είναι στο χώμα και ένα πεντάρφανο κοριτσάκι που πολύ δύσκολα θα την ανακτήσει το βρέφος από οποιαδήποτε εθελόντρια μάνα, όσο μεγάλα αποθέματα στοργής κι αν αυτή μπορεί να διαθέτει. Μπορεί το κορίτσι να αποκτήσει, πλούτο, και δόξα. Μπορεί να φορτωθεί με την απαραίτητη «γκλαμουριά», που τόσο άφθονα σερβίρεται στις μέρες που ζούμε. Στην ψυχή του κοριτσιού όμως θα υπάρχει ένα μεγάλο κενό, που δε θα αναπληρώνεται με τίποτα.
*Ο κ. Θάνος Κακουριώτης είναι ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ