ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 4 αβγά
4 μανιτάρια σαμπινιόν ψιλοκομμένα
50 γρ. μπέικον
4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
16 μανιτάρια σαμπινιόν ή μορχέλες
250 γρ. ανθότυρο
Για το πανάρισμα των αβγών
50 γρ. αλεύρι
2 αβγά
100 γρ. φρυγανιά
Για την μπεσαμέλ (100 γρ.)
2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
2 κ.σ. αλεύρι
1 κούπα γάλα
50 γρ. τυρί τριμμένο (γραβιέρα)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα αβγά για 4 λεπτά και τα καθαρίζουμε ελαφρώς ζεστά. Τα πανάρουμε σε αλεύρι, αβγό και φρυγανιά και τα κρατάμε εκτός ψυγείου.
Τσιγαρίζουμε το μπέικον ψιλοκομμένο μαζί με τα 4 ψιλοκομμένα σαμπινιόν.
Μπεσαμέλ: Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο και καβουρδίζουμε το αλεύρι. Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα άλλο κατσαρολάκι και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο καβουρδισμένο αλεύρι ανακατεύοντας έντονα με τον αβγογδάρτη για να μη σβωλιάσει το μείγμα. Μόλις δέσει η μπεσαμέλ, προσθέτουμε το τυρί και αποσύρουμε από τη φωτιά όταν σφίξει καλά. Τη διατηρούμε ζεστή.
Μανιτάρια: Σε ένα τηγάνι γκριλ βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μια σκελίδα σκόρδο. Κόβουμε σε φέτες τα πορτομπέλο, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε. Συνεχίζουμε με τα σαμπινιόν ή τις μορχέλες. Τα ψήνουμε περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά και τα βγάζουμε. Τηγανίζουμε τα ήδη παναρισμένα αβγά στους 170°C, να πάρουν χρώμα, για 3 λεπτά σε φριτέζα ή κατσαρόλα.
Σερβίρουμε: Στη μέση κάθε πιάτου βάζουμε ένα μανιτάρι κομμένο σε φέτες. Περιμετρικά βάζουμε 4 κουταλιές μπεσαμέλ και πάνω σε κάθε κουταλιά ένα ολόκληρο μανιτάρι σαμπινιόν ή μορχέλες.
Κόβουμε τα αβγά στη μέση και βάζουμε 2 μισά σε κάθε πιάτο και τελειώνουμε με 2-3 κομμάτια ανθότυρο.