«Τραπεζάκι Σαλονιού»

Ο Σπύρος Παρασκευάκος και η Ιωάννα Λέκκα μιλούν στο Βήμα για το post-romantic ντουέτο τους

Ο τραγουδοποιός και μουσικός Σπύρος Παρασκευάκος παρουσίασε πριν λίγο καιρό ένα νέο τραγούδι με τίτλο «Τραπεζάκι Σαλονιού». Μαζί του στην ερμηνεία η ηθοποιός και τραγουδίστρια Iωάννα Λέκκα. To τραγούδι κυκλοφορεί σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα, ωστόσο μπορείτε να το βρείτε και στο YouTube σε μορφή video το οποίο σκηνοθέτησαν o Eυθύμης Χρήστου και ο Χρήστος Συμεωνίδης (Art/co director – D.O.P.).

Πως αντιλαμβάνεστε το νόημα του τραγουδιού «Τραπεζάκι Σαλονιού»;

Ιωάννα: «Tο τραγούδι μας πραγματεύεται τη συντροφιά και το μαζί. Μιλάει για την ομάδα σε αντίθεση με τη μονάδα. “Κάνε πιο πέρα να χωράμε και οι δυο, να σου δείξω τι μπορώ». Νιώθω πως ζούμε σε μία εποχή όπου οι σχέσεις παλεύουν με την ταχύτητα της καθημερινότητας. Δεν έχουμε υπομονή να δείξουμε ο ένας στον άλλον “τι μπορούμε». Να γνωριστούμε ουσιαστικά. Να αφιερώσουμε χρόνο και να κάνουμε χώρο ο ένας για τον άλλον. Αυτό θέλουμε να ξορκίσουμε».

Σπύρος: «Ακριβώς περί αυτού πρόκειται. Για την ανάγκη μας να μοιραστούμε τη ζωή. Να αφήσουμε λίγο χώρο ο ένας για τον άλλον και να μοιραστούμε τις ιστορίες μας. Τους πόνους μας, τις πληγές μας, τις χαρές μας, την αγάπη μας. Να δείξουμε ο ένας στον άλλο τι μπορούμε να κάνουμε και να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά, σταματώντας να σκοντάφτουμε μόνοι στα προφανή. Στην καθημερινή δυσκολία της γενιάς μας, να ονειρευόμαστε και να επιμένουμε μαζί. Για κάτι καλύτερο».

Καταφέρατε να μείνετε δημιουργικοί την περίοδο των lockdowns;

Σπύρος: «Ναι και όχι. Και ύστερα ναι. Κυκλοθυμία καθημερινά. Τη μία μέρα έγραφα σαν να μην υπάρχει αύριο, την άλλη μέρα δεν σηκωνόμουν απ´τον καναπέ. Δεν ήταν εύκολο Αλλά είχαμε ο ένας τον άλλο. Τα τραγούδια μας πρώτα από όλα και την έγνοια ο ένας του άλλου. Αυτό μας κράτησε δημιουργικούς».

Ιωάννα: «Ήθελε προσπάθεια για να μείνω δημιουργική. Το λοκνταουν είχε αρκετό κλείσιμο. Πολλές φορές μοναξιά και απογοήτευση. Οι φίλοι μου όμως και τα τραγουδάκια μας μου έδιναν δύναμη. Τα βράδια που περνούσαμε μαζί παρέα με τις κιθάρες μας, με έκαναν να μένω ακόμα στην ευαισθησία της δημιουργίας και να επιμένω για αυτήν».

Τι θα φέρουν οι μήνες που έρχονται σε επαγγελματικό επίπεδο;

Ιωάννα: «Αυτή την περίοδο βρίσκομαι σε τελικές πρόβες στην Επίδαυρο. Την Παρασκευή 16 Ιουλίου έχουμε πρεμιέρα στο θέατρο με τον “Ορεστη” του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλεα. Αυτό είναι κάτι που μου έχει δώσει μεγάλη χαρά και συγκίνηση. Είμαι ευγνώμων μετά από όλο αυτόν τον καιρό που μπορώ να παίξω πάλι θέατρο και ειδικά σε αυτόν τον τόπο, στην Επίδαυρο».

Σπύρος: «Γράφω τα καινούρια μου τραγούδια. Έναν κύκλο τραγουδιών που ονομάζω post-romantic ποπ. Τραγούδια δικά μου που θα μοιραστώ με φίλους. Ένας κύκλος τραγουδιών με όλο το σκοτάδι μου και το φως μου μέσα τους. Τραγούδια που ψάχνουν να βρουν κάτι καινούργιο σε μια εποχή που και αυτή αλλάζει καθημερινά. Σαν να έρχομαι στη ζωή ξανά. Θα ανταμώσουμε σύντομα, σίγουρα. Καινούργιοι».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.