Ελληνας μεγαλοεπιχειρηματίας φιλοξενούσε στη θαλαμηγό του την άκρως γοητευτική και sexy ηθοποιό Λιζ Χάρλεϊ, πρώην του Χιου Γκραντ και πρώην ινδού μεγιστάνα.

Η Χάρλεϊ θα κατηφορίσει και αυτό το καλοκαίρι στη βίλα φίλων της στο Πόρτο Χέλι, η οποία δεν απέχει πολύ από την περιοχή Κουνούπι, εκεί όπου διατηρεί ένα εξαιρετικό σπίτι ο Ντίνος Γουλανδρής.

Ο έλληνας μεγαλοεπιχειρηματίας ο οποίος τους χειμερινούς μήνες κυκλοφορεί μεταξύ Βιέννης και Γενεύης, είναι λάτρης της όπερας και μέγας θαυμαστής των κορυφαίων Αννα Νετρέμπκο και Σόνια Γιόντσεβα. Ειλικρινά δεν γνωρίζω εάν ο συγκεκριμένος εκλήθη στο κλειστό δείπνο το οποίο διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου προς τιμήν της Αννα Νετρέμπκο και των άλλων συντελεστών αμέσως μετά το μεγάλο γκαλά στο Καλλιμάρμαρο.

Η Αννα λατρεύει την ιταλική κουζίνα (πριν από την Ελλάδα έκανε διακοπές στη Σαρδηνία) αλλά και την παραδοσιακή ελληνική. Ακριβώς όπως αυτή του «Dionysos-Zonars». Εκεί όπου διοργανώθηκε το δείπνο.

Η άφιξη Νετρέμπκο ήταν προσωπική επιθυμία του προέδρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλου. Το Ιδρυμα ήταν ο μεγάλος χορηγός του γκαλά.

Ισως την επόμενη φορά το γεύμα να πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο «Δέλτα» στο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μέσα στο ΚΠΙΣΝ, το οποίο θα ανοίξει επίσημα γύρω στις 25 Αυγούστου. Restaurant με παγκόσμιες προδιαγραφές. Νομίζω ότι θα ήταν ιδανικό για ένα dinner προς τιμήν του «αντίπαλου δέους» της Νετρέμπκο, πληθωρικής επίσης Σόνια Γιόντσεβα.

Η Σόνια φτάνει τον Νοέμβριο για μία και μοναδική εμφάνιση στην ΕΛΣ. Μια εμφάνιση πολλών αστέρων που, όπως πληροφορούμαι, θα ενισχύσουν σημαντικά επιχειρηματίες και εφοπλιστές μέσω χορηγιών που θα φέρουν τη σφραγίδα των εταιρειών τους. Δίκαια οι αρχαίοι μας πρόγονοι θεωρούσαν τη χορηγία ό,τι πιο πολύτιμο και σημαντικό.

Οι πανάκριβες παραγωγές ιδιαίτερα, όταν έχουν να κάνουν με την όπερα, δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς τους μεγάλους χορηγούς.