Το Twitter πειραματίζεται με ορισμένα νέα χαρακτηριστικά που θα δίνουν στους χρήστες της εφαρμογής περισσότερο έλεγχο στις αναρτήσεις τους αλλά και στις απαντήσεις προς τις αναρτήσεις τους.
Η βασική αρχή λειτουργίας του Twitter είναι ουσιαστικά ότι πρόκειται για έναν δημόσιο πίνακα ανακοινώσεων όπου οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύουν σύντομα αποσπάσματα, αντίστοιχα σε μέγεθος με ένα συμβατικό μήνυμα SMS. Από αυτή τη βασική αρχή αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει ξεπερνώντας τη βασική λειτουργικότητα της πλατφόρμας.
Ένα από τα προβλήματα που προέκυψαν με την πάροδο των ετών ήταν και αυτό της ασφάλειας των αναρτήσεων. Το Twitter προσφέρει έναν βαθμό ελέγχου σε επίπεδο ιδιωτικότητας των αναρτήσεων, αλλά δεν ελέγχεται απόλυτα η κατάσταση αφού μία ανάρτηση μπορεί να είναι δημόσια ή προστατευμένη, χωρίς να υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TechCrunch, το Twitter πειραματίζεται με αυτό που έχει ονομάσει Trusted Friends, ένα χαρακτηριστικό που θα επιτρέπει στους χρήστες της εφαρμογής να επιλέγουν ποιοι άνθρωποι θα μπορούν να βλέπουν μία ανάρτηση και ποιοι όχι. Κάτι ανάλογο ισχύει και στο Instagram με τα Friends Only Stories.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό που δοκιμάζεται είναι το Reply Language Prompts, ουσιαστικά μία λειτουργία που υπενθυμίζει σχετικά με το είδος της γλώσσας ή των λέξεων που ένας χρήστης δεν θέλει να δει στις απαντήσεις. Προφανώς, η συγκεκριμένη λειτουργία παραμένει μια απλή υπενθύμιση ή σύσταση να παραμένουν οι διατυπώσεις σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο και δεν αποτρέπει πρακτικά κάποιον από τη χρήση απρεπών εκφράσεων.
Πριν από λίγες ημέρες είχε διαρρεύσει και η λειτουργία με το «ψευδώνυμο» Facets. Αντί να περιορίζει ποιος μπορεί να δει ένα tweet, η συγκεκριμένη λειτουργία θα αφήνει του ακολούθους να παρακολουθούν μόνο συγκεκριμένα θέματα με βάση τα ψευδώνυμα ή τις όψεις (facets) του χρήστη. Αυτή η λειτουργία θα μπορούσε να βοηθήσει σε κάποιο βαθμό στον διαχωρισμό των εργασιακών από τα προσωπικά tweets.
Προφανώς, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια από τα παραπάνω χαρακτηριστικά που δοκιμάζονται θα καταλήξουν τελικά στην εφαρμογή.
Πηγή ot.gr