Μπορεί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος να ομολόγησε ότι σκότωσε την Καρολάιν του στα Γλυκά Νερά, αλλά μετά τις 37 μέρες που παρίστανε τον χαροκαμένο σύζυγο το «θέατρο» δεν έχει τελειώσει. Η παράσταση με πρωταγωνιστή τον ίδιο φυσικά συνεχίζεται και μάλιστα είναι στο πιο κρίσιμο σημείο της, καθώς ο πιλότος προσπαθεί να πείσει ότι δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της 20χρονης, έτσι ώστε να περάσει όσο το δυνατόν πιο λίγο χρόνο στη φυλακή.
Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό δεν διστάζει να βάλει μπροστά την κόρη, τη μικρή Λυδία, από την οποία στέρησε τη μητέρα της. Το 11 μηνών βρέφος, το οποίο τοποθέτησε δίπλα στη νεκρή μητέρα του – με άγνωστες τις ενδεχόμενες συνέπειες που θα έχει αυτό στην ψυχική της υγεία όταν μεγαλώσει – και το οποίο έχει προτάξει στην υπερασπιστική του γραμμή, εξηγώντας ότι έπλασε το σενάριο της ληστείας μετά φόνου για χάρη της, για να μη μεγαλώσει χωρίς πατέρα.
Την κορούλα του που τη χρησιμοποίησε για να στήσει ολόκληρο σόου στην κηδεία της μητέρας της, βάζοντας τη μάλιστα να κοιτάζει και το φέρετρο!
Μέσα από το κελί και της ΓΑΔΑ και πλέον του Κορυδαλλού, ο 32χρονος πιλότος εμφανίζεται να κόπτεται για τη μελλοντική κηδεμονία του παιδιού, τασσόμενος υπέρ της συνεπιμέλειας και από τις δύο οικογένειες (τη δικιά του και των γονιών της Καρολάιν).
Φέρεται εξάλλου να είπε πριν μεταφερθεί στον Κορυδαλλό «άντε να τελειώνουμε, να μπούμε φυλακή, να ασχοληθώ με την ανατροφή της κόρης μου». Και τώρα που είναι στη φυλακή, έχει δηλώσει ενδιαφέρον να πιάσει δουλειά έτσι ώστε να μειωθεί η ποινή του και να μπορέσει, όταν βγει, να μεγαλώσει τη Λυδία. Σύμφωνα με τον νόμο, μπορεί να τη βλέπει κιόλας.
Η μελλοντική ανατροφή της Λυδίας εμφανίζεται ως κύριο μέλημα του αμετανόητου κατά τ’ άλλα δολοφόνου και γι’ αυτό τον λόγο επιχειρεί να δημιουργήσει ένα αφήγημα, πάνω στο οποίο θα πατήσει η υπερασπιστική του γραμμή έτσι ώστε να λάβει όσο το δυνατόν μικρότερη ποινή. Έτσι, θα υποστηρίξει ότι η δολοφονία δεν ήταν προμελετημένη, αλλά έγινε πάνω σε «κακή στιγμή».
Σε αυτό το πλαίσιο, η πλευρά του Αναγνωστόπουλου έχει ζητήσει να γίνει πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα του σαλονιού, έτσι ώστε να φανεί ποια ακριβώς ώρα αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης της. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η κάρτα μνήμης αφαιρέθηκε αρκετή ώρα πριν τη δολοφονία, στοιχείο που συνάδει ότι το έγκλημα είχε προμελετηθεί και δεν έγινε εν βρασμώ ψυχής.
Ο πιλότος έχει δώσει επίσης και τη δική του εκδοχή – ή μάλλον εκδοχές, καθώς έχει πει άλλα πράγματα κάθε φορά που έχει κληθεί να μιλήσει στις αρχές – για το τι προηγήθηκε του εγκλήματος: ότι δηλαδή υπήρξε καυγάς και στην προσπάθεια να ηρεμήσει την Καρολάιν, την έσφιξε (;) υπερβολικά πολύ και τη σκότωσε. Και πάλι, όμως, το επιχείρημα αυτό καταρρίπτεται από τους ιατροδικαστές: η έλλειψη αντίστασης δείχνει ότι η άτυχη 20χρονη πιθανότατα κοιμόταν μπρούμυτα, όταν ο πιλότος ήρθε από πίσω της και πίεσε το κεφάλι της στο μαξιλάρι επί έξι ολόκληρα λεπτά.
Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ.: Μετά την Καρολάιν, ήταν τεράστιος ο κίνδυνος και για το παιδί
Την ίδια ώρα, κρίνεται το θέμα της επιμέλειας της κόρης του ζεύγους. Ο Α. Κασιμάτης, αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. ε.α., ζήτησε να μη δοθεί η επιμέλεια της μικρής Λυδίας στην οικογένεια του καθ΄ ομολογία δολοφόνου της Καρολάιν.
«Το παιδί δεν θα είναι καλό να μεγαλώσει με την οικογένεια του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο OPEN. Ο ίδιος επεσήμανε πως ο κίνδυνος ήταν τεράστιος για το παιδί και σημείωσε πως ήταν ειδεχθής επιλογή η πράξη του στραγγαλισμού της Καρολάιν.
«Δεν με απασχολεί τόσο το πως θα μεγαλώσει η μικρή Λυδία, αλλά το ότι κατάφερε να επιβιώσει. Η γνώμη μου είναι ότι μετά την Καρολάιν και μετά το σκυλάκι, ο κίνδυνος ήταν τεράστιος και για το παιδί. Κάποιος άνθρωπος που βιώνει το πέρασμα στην πέρασμα στην πράξη του εγκλήματος, ουσιαστικά μεταφέρει ένα τεράστιο ποσό εξωστρεφόμενης επιθετικότητας στο πρόσωπο που θανατώνει».
Επιπρόσθετα, ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία σημείωσε πως ο πιλότος φοβόταν μην ανοίξει η Καρολάιν το στόμα της και υποστήριξε πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, «είχε διάθεση να ελέγξει από κάθε πλευρά οτιδήποτε έλεγε».
Πώς η σκηνοθεσία της δολοφονίας «εξαφάνισε» στοιχεία για το κίνητρο
Την ίδια ώρα, οι έρευνες για τη συζυγοκτονία και το πιθανό κίνητρό της συνεχίζονται, ενώ ο πιλότος και η υπερασπιστική γραμμή του προσπαθούν να «θολώσουν» τα νερά κάνοντας λόγο για μη προμελετημένο έγκλημα και πως η σκηνοθεσία έγινε για να μη μείνει ορφανή και από πατέρα η μικρή Λυδία.
«Αγκάθι» αποτελεί το κινητό του δράστη καθώς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, δεν είχε τεθεί υπό παρακολούθηση το κινητό τηλέφωνο του συζυγοκτόνου για το χρονικό διάστημα των 37 ημερών που έπαιζε θέατρο προσπαθώντας να πείσει τις αστυνομικές αρχές ότι «ληστές» εισέβαλαν στη μεζονέτα και ο «αρχηγός» δολοφόνησε την Καρολάιν. Άρα, δεν υπάρχει σαφής εικόνα με ποιους επικοινωνούσε και τι έλεγε, στοιχεία που θα μπορούσαν να ρίξουν «φως» στο κίνητρο του στυγερού εγκλήματος.
Τώρα πια επιχειρείται να αντληθούν αυτά τα στοιχεία από την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων και ορισμένων καταγραφών. Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι η κατάθεση της συμβούλου, στην οποία είχε απευθυνθεί το ζευγάρι, έχει μεγάλο ενδιαφέρον και ότι ο ίδιος ο πιλότος είχε προσπαθήσει να έρθει σε επαφή μαζί της, προκειμένου να την συναντήσει και να διαπιστώσει πόσο μπορεί να βοηθήσει την ΕΛ.ΑΣ. στην έρευνά της.
Οι διαφορετικές εκδοχές του πιλότου
Ένα δεύτερο στοιχείο που προβληματίζει είναι ότι ο πιλότος έχει καταθέσει τουλάχιστον δύο ή τρεις διαφορετικές εκδοχές της αποτρόπαιας πράξης του.
«Είχε όλο το χρονικό περιθώριο για να καλύψει ό,τι μπορούσε να καλύψει για τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας», σημείωσε ο κ. Κατερινόπουλος και επανέλαβε το αίτημά του για «αναπαράσταση στο χώρο του σπιτιού με την παρουσία του», αφού κάτι τέτοιο «θα έδινε πολλές απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που ίσως προέκυπταν και επί τόπου».
Πάντως, οι ισχυρισμοί του 33χρονου ότι το έγκλημα δεν ήταν προμελετημένο φαίνεται να καταρρέουν από την ιατροδικαστική έκθεση, που αναφέρει ξεκάθαρα ότι η 20χρονη Καρολάιν έχασε τη ζωή της σε μια ακολουθία κινήσεων που θα έκανε μόνο κάποιος που ήθελε να σκοτώσει.
Σε πρώτη φάση ο δολοφόνος της έκλεισε με τα χέρια του τη μύτη και το στόμα. Της επιτέθηκε την ώρα που κοιμόταν ενώ χρησιμοποίησε και το παντελόνι της φόρμας της, το οποίο τύλιξε γύρω από τον λαιμό της 20χρονης μητέρας, ώστε να επισπεύσει τον πνιγμό.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως αναφέρει το Μega, ο 33χρονος γνώριζε ότι χρειάζονται τουλάχιστον πέντε λεπτά ώστε να χάσει κάποιος τη ζωή του από ασφυξία. Στα τρία λεπτά το θύμα λιποθύμησε και όμως αυτός συνέχισε την πίεση για επιπλέον δύο λεπτά, ώστε να μην υπάρχει καμία πιθανότητα επιβίωσης.
Ανακριτής και εισαγγελέας δεν δέχτηκαν τους ισχυρισμούς του ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα κι έτσι του έδειξαν τον δρόμο για τη φυλακή, ενώ όλες οι κινήσεις του 33χρονου συζυγοκτόνου έπειτα από το έγκλημα δείχνουν πως ήταν ψύχραιμος και με μεγάλη διαύγεια.
«Κλειδί» αναμένεται να αποτελέσει η πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο σαλόνι της μεζονέτας. Ο ίδιος ο πιλότος παραδέχτηκε ότι έβγαλε την κάρτα μνήμης από την κάμερα αυτή και την κατέστρεψε.
Η πραγματογνωμοσύνη, που εκτιμάται ότι θα βρίσκεται σύντομα στα χέρια του ανακριτή, αναμένεται να αποκαλύψει ποια ώρα ακριβώς έβγαλε ο συζυγοκτόνος την κάρτα μνήμης, στοιχείο που είναι ιδιαίτερα σημαντικό ως προς την προμελέτη του εγκλήματος.
Εφόσον εισέλθουν και νέα στοιχεία στη δικογραφία, τότε ο ανακριτής πιθανόν να καλέσει εκ νέου τον 33χρονο πιλότο, για συμπληρωματική απολογία αναφορικά με τα νέα ευρήματα.