Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 20΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
2 κ.σ. φρουτώδες ελαιόλαδο
250 γρ. μοσχαρίσια σκαλοπίνια, σε λωρίδες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
400 γρ. νουντλς, μεσαίου μεγέθους
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
4 κ.σ. φιστικοβούτυρο
4 κ.σ. σόγια σος, με λίγο αλάτι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. μπούκοβο (τσίλι φλέικς)
2 κ.σ. κάσιους, χοντροκομμένα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα σκαλοπίνια με 1 κ.σ. ελαιόλαδο για 4΄-5΄. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 1΄. Τα κρατάμε στην άκρη. Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε στην άκρη ½ φλιτζάνι από το νερό του βρασίματος. Επιστρέφουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ βάζουμε το φιστικοβούτυρο, τη σόγια σος, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε καλά και αραιώνουμε με το νερό που κρατήσαμε στην άκρη. Ρίχνουμε τη σος στην κατσαρόλα με τα νουντλς. Προσθέτουμε τα σκαλοπίνια, τα κρεμμυδάκια και τα κάσιους, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.