«Ξαναχτύπησε» ο Ιταλός φαρσέρ που έχει το… κακό συνήθειο να «πεθαίνει» Έλληνες – και όχι μόνο – πολιτικούς.

Αυτή τη φορά, έφτιαξε ψεύτικο λογαριασμό στο Twitter, υποκρινόμενος τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, και ανακοίνωσε τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

«Πέθανε» και τον Πάγκαλο

O συγκεκριμένος fake λογαριασμός δημιουργήθηκε, χθες, Δευτέρα. Μάλιστα, το πρώτο tweet ήταν η είδηση του «θανάτου» του Θεόδωρου Πάγκαλου.


Λίγο μετά η είδηση του «θανάτου» είχε διαγραφεί και στη θέση της εμφανίστηκαν δύο άλλα tweets που ανέφεραν ότι ο κ. Φραγκογιάννης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών του «ψευδοκράτους»  Tahsin Ertuğruloğlu.

Ο λογαριασμός έχει ήδη «κατέβει« από το Twitter, ενώ από γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών τονίζεται πως είναι ψεύτικος και ήδη έχουν απευθυνθεί στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ποιος είναι όμως ο Τομάσο Ντε Μπενεντέτι, που ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνει άνω κάτω τον πλανήτη με τις ψευδείς ειδήσεις του;

Ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και δάσκαλος σε ένα σχολείο της Ρώμης, γεννήθηκε στην Ιταλία κι έχει γίνει διάσημος καθώς κατάφερε να ξεγελάσει μια σειρά από ιταλικές εφημερίδες «παγιδεύοντάς» τις να δημοσιεύσουν μια σειρά από συνεντεύξεις με πρόσωπα διεθνούς φήμης, τις οποίες όμως ποτέ δεν πήρε….

Συγγραφείς όπως ο Τζον Γκρίσαμ, ο Άρθουρ Μίλερ, ο Ζοζέ Σαραμάγκου, Μάριο Βάρκας Λιόσα, Φίλιπ Ροθ, πολιτικοί, όπως ο Μιχαήλ Γκορμπατζόφ, πνευματικοί ηγέτες όπως ο Δαλάι Λάμα και ο Πάπας Βενέδικτος ήταν κάποιοι από αυτούς που άθελά τους πρωταγωνίστησαν στα σχέδια του Ντε Μπενεντέτι.

Μάλιστα η δραστηριότητά του «ξεσκεπάστηκε» όταν ο Φίλιπ Ροθ κλήθηκε να σχολιάσει τα επικριτικά σχόλια που «έκανε» σε μια ιταλική εφημερίδα για τον Μπαράκ Ομπάμα, με τον συγγραφέα να αρνείται ότι είχε δώσει τη συγκεκριμένη συνέντευξη…

Από το 2011, ο Ντε Μπενεντέτι επιδίδεται στη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών στο Twitter, «υποδυόμενος» προσωπικότητες παγκόσμιου βεληνεκούς, διασπείροντας μέσα από αυτούς ψευδείς ειδήσεις.

Ενδεικτικό της επιρροής του το γεγονός ότι μια ανάρτησή του για τον «θάνατο» του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ το 2012, ήταν αρκετή για να προκαλέσει άνοδο στις τιμές του πετρελαίου, ενώ πολλές από τις αναρτήσεις του αναπαράγονται από οργανισμούς, ηγέτες, και μέσα ενημέρωσης…