Προετοιμασία 15′, Μαγείρεμα 8′
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
1 ώριμο αβοκάντο
½ κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Λίγη σκόνη τσίλι
Αλάτι
½ φλιτζ. μικρές γαρίδες (κατεψυγμένες), βρασμένες
1/3 μάνγκο, σε κύβους
2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
Για το ντρέσινγκ
2 κ.σ. από το αβοκάντο της σαλάτας
2 κ.σ. μαγιονέζα light
2 κ.σ. χυμός λάιμ ή λεμονιού
½ χούφτα φρέσκος μαϊντανός ή κόλιαντρο
2-3 κ.σ. νερό
Λίγη σκόνη τσίλι
½ κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι του και βγάζουμε 1 κ.σ. από το εσωτερικό τού κάθε κομματιού για να το χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε την πάπρικα, το τσίλι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μάνγκο και τα πράσινα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε 2-3 φορές. Μοιράζουμε το μείγμα στα αβοκάντο.
Για το ντρέσινγκ: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να γίνουν σάλτσα και περιχύνουμε τα αβοκάντο. Γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό.