Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 10΄-12΄ Αναμονή 30΄

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

1 1/3 φλ. κάσιους

1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ πάχους 3 εκ., χοντροτριμμένο

½ καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη

3 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. ελαιόλαδο

6 κ.σ. χυμός λεμονιού

120 γρ. νουντλς ρυζιού, ξερά

2 μικρά κολοκυθάκια, σε λεπτές ροδέλες (σαν φλοίδες)

2 ραπάνια, σε λεπτές ροδέλες (σαν φλοίδες)

2 μικρά καρότα, σε λεπτές ροδέλες (σαν φλοίδες)

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 φλ. μαϊντανός, χοντροκομμένος

Αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καβουρδίζουμε τα κάσιους στους 180°C για 10-12 λεπτά (στο ενδιάμεσο τα αναποδογυρίζουμε). Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο (30 λεπτά). Χοντροκόβουμε το 1/3 φλ. και το αφήνουμε στην άκρη. Τα υπόλοιπα κάσιους τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το τζίντζερ, την πιπεριά, τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, 3 κ.σ. από τον χυμό λεμονιού και ¼ φλ. καυτό νερό. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα απαλό και κρεμώδες, προσθέτοντας καυτό νερό αν χρειάζεται.

Ετοιμάζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι και 1 κ.σ. χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τον άνηθο, τον υπόλοιπο χυμό και ανακατεύουμε πάλι.

Απλώνουμε την κρέμα κάσιους σε δύο βαθιά πιάτα ή μπολ σερβιρίσματος. Κρατάμε λίγη για να ρίξουμε από πάνω. Μοιράζουμε στα μπολ τα νουντλς και πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα κάσιους. Ρίχνουμε λίγη από την κρέμα που περίσσεψε.