Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 15΄
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
400 γρ. casarecce ή άλλο ζυμαρικό
Για το πέστο
200 γρ. κατεψυγμένες ή φρέσκιες καρδιές αγκινάρας
½ σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
70 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο
3 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μάραθο
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τις αγκινάρες για 5 λεπτά και τις σουρώνουμε. Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο με τις αγκινάρες και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το πεκορίνο και το αμύγδαλο και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τον μάραθο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνοντάς τα κρατάμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το πέστο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε μέσα τα ζυμαρικά και προσθέτουμε λίγο από το νερό που φυλάξαμε για να «δέσει» η σάλτσα. Σερβίρουμε με επιπλέον τυρί αν θέλουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.