To «Κάστρο» του Ρόμαν Πολάνσκι

Το φθινόπωρο του 2021 επιστρέφει για τα γυρίσματα νέας ταινίας ο διάσημος Πολωνός σκηνοθέτης

Στην διαδικασία προπαραγωγής της 23ης μεγάλου μήκους ταινίας του σε μια περίοδο 60 δημιουργικών  χρόνων, ετοιμάζει αυτή την περίοδο ο Ρόμαν Πολάνσκι, χωρίς αμφιβολία είναι μια από τις πιο κυνηγημένες διασημότητες στον κόσμο.

 

Οπως δήλωσε προσφάτως ο υπεύθυνος του κινηματογραφικού σκέλους της ιταλικής τηλεόρασης Πάολο Ντελ Πόκο που στηρίζει την ταινία, τίτλος της θα είναι «The castle» («Το κάστρο») και θα αρχίσει να γυρίζεται το προσεχές φθινόπωρο με παραγωγό τον Ιταλό ηθοποιό (και παραγωγό) Λούκα Μπαρμπαρέσι που υπήρξε παραγωγός και της αμέσως προηγούμενης του Πολάνσκι «Κατηγορώ!».

 

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις η ταινία πλασάρεται ήδη ως «ο επίλογος για ένα ολόκληρο μιλένιουμ».

  

Παρά το σκάνδαλο της αποπλάνησης ανηλίκου που τον «καταδιώκει» από το 1978 ως τις μέρες μας, ο Πολάνσκι που στις 18 Αυγούστου 1933 θα γίνει 88 ετών, δεν πτοήθηκε ποτέ στην δουλειά του.

 

Η ιστορία της ταινίας – πάντα σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις – θα λαμβάνει χώρα σε ένα ξενοδοχείο των Ελβετικών Αλπεων όπου διασταυρώνονται  οι ζωές εργαζομένων του και φιλοξενούμενων.

 

Ηθοποιοί δεν εχουν προς το παρόν ανακοινωθεί, όμως ένα ενδιαφέρον στοιχείο που έχει γίνει γνωστό είναι η συμμετοχή του Γέρζι Σκολιμόφσκι στην ταινία. Η καριέρα του Σκολιμόφσκι και του Πολάνσκι έχουν πολλά κοινά σημεία καθώς και οι δύο υπήρξαν εμβληματικά πρόσωπα του νέου κύματος του πολωνικου κινηματογράφου το οποίο  άρχισε να ανθεί στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

      

Μαζί με τον Πολάνσκι, ο Σκολιμόφσκι υπογράφει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του πρώτου, «Μαχαίρι στο νερό», που προτάθηκε για ο Οσκαρ καλύτερης  ξενόγλωσσης ταινίας. Η σκηνοθετική καριέρα του Σκολιμόφσκι διακρίνεται από επίσης σημαντικές ταινίες («Η κραυγή», «Η επιτυχία είναι η καλύτερη εκδίκηση», «Το πλοίο των παρανόμων»), όμως το εκτοπισμα του ποτέ δεν ήταν ισάξιο με του στενού φίλου του, Ρόμαν Πολάνσκι.

 

Πάντως ίσως να μην είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο Πολάνσκι τοποθετεί την ιστορία του στην Ελβετία καθώς η συγκεκριμένη χώρα που του έχει επίσης προκαλέσει προβλήματα σε σχέση με το παρελθόν του. 

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.