Θεωρήθηκε ένας από τους πιο ενδιαφέροντες εικαστικούς που αναδείχθηκαν στον 21o αιώνα από τους αμερικανούς κριτικούς τέχνης και, αν μη τι άλλο, εξακολουθεί να προκαλεί αυτό το «ενδιαφέρον». Ο 49χρονος Στέρλινγκ Ρούμπι δεν έχει αφήσει εξάλλου κανένα εικαστικό μέσο ανεκμετάλλευτo – από τη ζωγραφική στη γλυπτική, την κεραμική, το κολάζ, τη δημιουργία έργων από ύφασμα, όλα τα υλικά που μπορούν να δημιουργήσουν ένα εικαστικό αποτέλεσμα συμπεριλήφθηκαν στην «παλέτα» του.

Το άνοιγμα των μουσείων στην Αθήνα τον βρίσκει 14 χρόνια μετά την έκθεσή του στην γκαλερί Bernier / Eliades να παρουσιάζει δουλειά του στην γκαλερί Gagosian αλλά και στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, όπου ξεδιπλώνει ορισμένες από τις πτυχές του πληθωρικού και ακατάτακτου ταλέντου του.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», η Μαριλένα Αστραπέλλου συνομιλεί με τον καλλιτέχνη για τις πηγές της έμπνευσής του, για τις αντιφάσεις της πατρίδας του της Αμερικής, οι οποίες είναι παρούσες με τον τρόπο τους και στο έργο του, αλλά και για την αγάπη του προς την ελληνική πρωτεύουσα: «Η Αθήνα είναι μία από τις αγαπημένες μου πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα ταξίδια μου πάντα με κάνουν να στοχάζομαι πάνω στην έννοια του αρχαίου, από το οποίο δεν έχουμε τίποτα παρόμοιο στις ΗΠΑ. Λατρεύω τον φορμαλισμό της τάξης και των κάθετων γραμμών που αντιπροσωπεύονται με τόση ένταση στην Ακρόπολη».

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»