Σε μοχλό πολιτικού μετασχηματισμού φιλοδοξεί να μετατρέψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και την υλοποίηση του σχεδίου «Ελλάδα 2.0». Με το τέλος της πανδημικής κρίσης, ή ακριβέστερα με την επιστροφή στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, η έμφαση δίνεται από τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του (και) στην πολιτική ατζέντα, η οποία θα προσδιορίσει τη νέα πολιτική φυσιογνωμία της ΝΔ, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται για τις αλλαγές συσχετισμών στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό.

Στόχος του Πρωθυπουργού, όπως σταδιακά περιγράφεται από τον ίδιο και τους συνομιλητές του, είναι ο επαναπροσδιορισμός της πολιτικής ταυτότητας του κόμματος, με όρους συμβατούς προς τις αλλαγές οι οποίες συντελούνται παγκοσμίως και εκδηλώνονται πλέον με ταχύτητες πρωτόγνωρες στο πεδίο της πολιτικής.

Η εγκατάλειψη των μοντέλων του παρελθόντος με αφορμή την πανδημία συντελείται με μεγάλες ταχύτητες στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Πρόκειται για μία διαδικασία η οποία παρακολουθείται στενά από τον Πρωθυπουργό και την ομάδα συνεργατών του. Κάποιοι από αυτούς σπεύδουν δε να συμφωνήσουν στην εκτίμηση ότι η ΝΔ που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις επόμενες εκλογές, θα είναι πολύ διαφορετική από εκείνη των προηγούμενων δεκαετιών.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί