Συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων και με τη συμμετοχή των τεσσάρων διαρκών επιτροπών της Βουλής θα διεξαχθεί στην ολομέλεια του κοινοβουλίου την ερχόμενη Τρίτη 18 Μαΐου.
Ευρεία αποδοχή
Η συζήτηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της πρότασης που κατέθεσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, για την ανάγκη θέσπισης ενός ελληνικού κλιματικού νόμου σε συνέχεια του ευρωπαϊκού κλιματικού νόμου.
Ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε την πρόταση της κας Γεννηματά και ορίστηκε να διεξαχθεί συζήτηση στη Βουλή με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων με στόχο να κατατεθούν απόψεις και προτάσεις από όλους και να γίνει μία προεργασία ώστε να υπάρξει ένας ελληνικός κλιματικός νόμος που θα έχει ευρεία αποδοχή.
Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Απριλίου η Φώφη Γεννηματά στην επιστολή της προς τον κ. Μητσοτάκη και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς τόνιζε ότι «είναι αναγκαίο σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα για το μέλλον, να μην επικρατήσουν σκοπιμότητες και κομματικά συμφέροντα. Να υπάρξει η αναγκαία εθνική συνεννόηση και συνέργεια για τη διαμόρφωση μιας τελικής πρότασης που θα πείθει και θα ενεργοποιεί τους πολίτες. Ώστε στην επερχόμενη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών στη Γλασκώβη, στις αρχές Νοεμβρίου, η χώρα μας να έχει κλιματικό νόμο».
Στις 26 Απριλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε κάνοντας δεκτό το αίτημα της κας Γεννηματά επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «στόχος μας είναι ο νέος νόμος να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στα μέσα Ιουνίου ώστε μέσα από μία ευρεία διακομματική συναίνεση να οργανώσουμε τη μετάβασή μας σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία».