Τράιφλ φράουλας

Εύκολο και δροσερό γλυκάκι ψυγείου- μπορούμε να «αξιοποιήσουμε» και πασχαλινό τσουρέκι, αν μας έχει περισσέψει.

Προετοιμασία – παρασκευή 35΄, Αναμονή 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

1 λίτρο γάλα φρέσκο + ½ φλ. επιπλέον

120 γρ. ζάχαρη

2 αβγά χτυπημένα

1 κάψουλα βανίλιας (βανιλίνη)

40 γρ. κορν φλάουρ

2-3 φέτες κέικ, τσουρέκι ή παντεσπάνι

200 γρ. φράουλες πλυμένες, σε φέτες

Αμύγδαλο φιλέ, καβουρδισμένο, για γαρνίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τα αβγά, τη βανίλια και το κορν φλάουρ σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και να κοχλάσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σε ένα παραλληλόγραμμο σκεύος, ώστε να απλωθεί και να κρυώσει πιο εύκολα. Την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται με την επιφάνειά της. Την αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και μετά τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο (θα έχει ζελατινοποιηθεί) και την χτυπάμε καλά με έναν αβγοδάρτη για να αφρατέψει.

Ραντίζουμε το κέικ, το τσουρέκι ή το παντεσπάνι με το ½ φλ. γάλα και το σπάμε σε κομματάκια. Τα μοιράζουμε σε 2 ψηλά ποτήρια.

Ρίχνουμε από πάνω μία στρώση κρέμα και μία στρώση φράουλες (να καλύψουν όλη την επιφάνεια). Μοιράζουμε στα ποτήρια την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φράουλες. Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.