Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 35΄-40΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
1 κομμάτι τζίντζερ πάχους 2 εκ., χοντροτριμμένο
½ κ.γ. κουρκουμάς
2 φλ. κόλιαντρος, χοντροκομμένος
1/3 φλ. δυόσμος, χοντροκομμένος
¼ φλ. ελαιόλαδο
750 ml γάλα καρύδας
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
4 φλ. λάπαθα, χοντροκομμένα
300 γρ. νουντλς της αρεσκείας μας
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χτυπάμε στο μούλτι τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, τον κόλιαντρο, τον δυόσμο και 2 κ.σ. νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν κάπως. Καθώς χτυπάμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά μέχρι να γίνει απαλό το μείγμα. Το αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να σκουρύνει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τον χυμό και 3 φλ. νερό. Μόλις κοχλάσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά. Προσθέτουμε τα λάπαθα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά να μαλακώσουν.
Ετοιμάζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα από πάνω.