Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 35΄-40΄

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

3 καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)

1 κομμάτι τζίντζερ πάχους 2 εκ., χοντροτριμμένο

½ κ.γ. κουρκουμάς

2 φλ. κόλιαντρος, χοντροκομμένος

1/3 φλ. δυόσμος, χοντροκομμένος

¼ φλ. ελαιόλαδο

750 ml γάλα καρύδας

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

4 φλ. λάπαθα, χοντροκομμένα

300 γρ. νουντλς της αρεσκείας μας

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Χτυπάμε στο μούλτι τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, τον κόλιαντρο, τον δυόσμο και 2 κ.σ. νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν κάπως. Καθώς χτυπάμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά μέχρι να γίνει απαλό το μείγμα. Το αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να σκουρύνει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τον χυμό και 3 φλ. νερό. Μόλις κοχλάσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά. Προσθέτουμε τα λάπαθα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά να μαλακώσουν.

Ετοιμάζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα από πάνω.