Μπρόκολο στον φούρνο με κουκουνάρι

Το μίσο είναι μια πάστα που φτιάχνεται από σόγια, ρύζι ή κριθάρι και έχει υποστεί ζύμωση με έναν μύκητα. Είναι βασικό συστατικό της γιαπωνέζικης κουζίνας. Θα το βρούμε, όπως και τη σόγια σος, σε παντοπωλεία με έθνικ προϊόντα και σε μεγάλα σουπερμάρκετ.

Προετοιμασία 5΄, Ψήσιμο 30΄

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

1 μπρόκολο, περίπου 500 γρ., σε μπουκετάκια

2 κ.σ. ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο

2 κ.σ. σόγια σος, με λίγο αλάτι

2 κ.σ. γλυκιά τσίλι σος

2 κ.γ. μίσο

2 κ.σ. κουκουνάρι, καβουρντισμένο*

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο, τη σόγια σος, την τσίλι σος και το μίσο. Ρίχνουμε μέσα τα μπουκετάκια του μπρόκολου και ανακατεύουμε για να πάει παντού το μείγμα. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 10΄, μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο. Ρίχνουμε το κουκουνάρι και σερβίρουμε..

* Σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, ρίχνουμε τους κουκουναρόσπορους και ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.