Προετοιμασία 10′, Ψήσιμο 3′

ΥΛΙΚΑ (για 2 σάντουιτς)

2 λευκά bagels με σουσάμι (ή φαρδύ κουλούρι Θεσ/κης)

Φρέσκα φύλλα άγριας ρόκας

Για την αβγοσαλάτα

4 αβγά βραστά

2 κ.σ. ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά

2 κ.σ. αγγουράκι κάππαρης τουρσί, κομμένο σε λεπτές φετούλες

1 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού

1 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ. γλ. ξίδι

1 κ. σ. φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα

1 κ. γλ. ψιλοκομμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά

1 κ. γλ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αβγοσαλάτα: Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα αβγά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα προσθέτουμε με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά.

Συναρμολόγηση: Ανοίγουμε τα bagels στα δύο με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Τα ψήνουμε σε μια φρυγανιέρα ή τοστιέρα ώστε να φρυγανιστεί ελαφρά η εσωτερική πλευρά (όχι αυτή με το σουσάμι). Απλώνουμε στη βάση αβγοσαλάτα και από πάνω τοποθετούμε φύλλα ρόκας. Κλείνουμε το σάντουιτς και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο σάντουιτς.