Προετοιμασία 15΄
ΥΛΙΚΑ
7-8 φύλλα κέιλ πλυμένα και ψιλοκομμένα
2 μικρά φρέσκα κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
10 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
4-5 σπαράγγια τρυφερά
150 γρ. φιλέτο κοτόπουλο ψητό (μπορεί να γίνει με κοτόπουλο που μας έχει περισσέψει)
7 φράουλες κομμένες σε μικρά καρέ
1 κ.σ. παπαρουνόσπορος
Για το ντρέσινγκ
70 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. κρέμα balsamico
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ βάζουμε το ψιλοκομμένο κέιλ με το κρεμμυδάκι και τον δυόσμο. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια-μπουκιές. Με ένα peeler αφαιρούμε προσεκτικά τη φλούδα από τα σπαράγγια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ, καθώς και το κοτόπουλο και τις φράουλες.
Ντρέσινγκ. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και χτυπάμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.
Ανακατευουμε το ντρέσινγκ στη σαλάτα μας, πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο και σερβίρουμε.