Δυναμικά επανέρχεται στον τομέα της παραγωγής ο Ομιλος Tanweer, ο οποίος  την Τρίτη ανακοίνωσε επισήμως ότι τα γυρίσματα της κινηματογραφικής εκδοχής του θεατρικού έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση, αρχίζουν τον Ιούνιο. Αφιερωμένο στη μνήμη των 100 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης, το φιλμ πρόκειται να σκηνοθετήσει ο Γρηγόρης Καραντινάκης (Η χορωδία του Χαρίτωνα), ενώ η η  Μιμή Ντενίση που σε συνεργασία με τον Mάρτιν Σέρμαν θα υπογράφει το σενάριο, θα είναι επίσης η πρωταγωνίστρια.

Δίπλα της όχι μόνον Ελληνες ηθοποιοί αλλά και ξένοι καθώς ειδικές εμφανίσεις θα κάνουν η Σούζαν Χάμσιαιρ, ο Ρούπερτ Γκρέιβς και μια τεράστια μορφή του κινηματογράφου και του θεάτρου, η Βανέσα Ρέντγκρειβ. Στην ελληνική διανομή θα βρούμε τους Λεωνίδα Κακούρη, Γιάννη Βογιατζή, Ταμίλλα Κουλίεβα, Χρήστο Στέργιογλου Κρατερό Κατσούλη, Μπουράκ Χακί, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση κ.α.

Η Tanweer, να θυμίσουμε είναι ο κολοσσός που στήριξε την τελευταία μέχρι σήμερα μεγάλη ελληνική επιτυχία των αιθουσών, την «Ευτυχία». «Όλοι εμείς στην Tanweer πιστεύουμε στην κουλτούρα της παρακολούθησης ταινιών στη μεγάλη οθόνη» δήλωσε χαρακτηνριστιά  ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του  Ομίλου Tanweer κ. Τζόζεφ Σαμάν. «Έχουμε δεσμευτεί να παράγουμε αξιόλογες ελληνικές ταινίες και σειρές, που μιλούν στην καρδιά του κοινού.»

Η πρόκληση πάντως θα είναι ακόμα μεγαλύτερη από την «Ευτυχία» καθώς ο προϋπολογισμός της «Σμύρνης» θα είναι 4,5 εκατ. € – ένας από τους υψηλότερους στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.