Η Μύκονος αλλά και η Σαντορίνη και η Πάτμος (τα τελευταία χρόνια το Νησί της Αποκάλυψης έχει κάνει σημαντική είσοδο με πολλούς εφοπλιστές, επιχειρηματίες αλλά και ξένες προσωπικότητες να χτίζουν σπίτια εκεί) αποτελούν βαρόμετρο για τον ελληνικό τουρισμό.

Οι πληροφορίες πάντως λένε ότι ενοικιάζονται συνέχεια πολυτελείς βίλες από πολύ πλούσιες οικογένειες.

Παρακολουθώ την πορεία του ολομέταξου μαντιλιού το οποίο ξαφνικά «πέταξε» στον αέρα. Ισως σε κάποια στιγμή καταλήξει σε κάποιο πάρτι με τεράστιο συνωστισμό σε mansion της Μυκόνου.

Ας ελπίσουμε έστω και αν έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί ότι οι άνθρωποι θα είναι περισσότερο προσεκτικοί αυτό το καλοκαίρι. H Covid-19 δεν θα μας «εγκαταλείψει» πολύ-πολύ γρήγορα.

Το Πάσχα πάντως το νησί μάλλον θα είναι άδειο. Δεν υπάρχουν προς το παρόν κρατήσεις. Αργότερα όμως αναμένεται το opening νέων εστιατορίων, exclusive boutiques και αφίξεις διάσημων προσώπων, όπως της Νίκι Χίλτον-Ρότσιλντ, η οποία καμία σχέση δεν έχει με την εκκεντρική αδελφή της, Πάρις. (Εχει «σκουπίσει» με καυτά σορτς όλα τα… πατώματα και τα πεζούλια της Mykonos.)

Η κυρία Χίλτον-Ρότσιλντ πληροφορήθηκε με λύπη της ότι ο πασίγνωστος οίκος Υψηλής Ραπτικής Ralph & Russo οδηγήθηκε σε πολύ δύσβατα οικονομικά μονοπάτια. Πελάτισσες και κάποιες ισχυρές ελληνίδες λάτρεις της Haute Couture…