Προετοιμασία 25’ Μαγείρεμα 15’

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

2 κ.γ. λάδι καρύδας

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. σκόνη κάρι

1 κ.γ. κουρκουμά

1 κ.γ. σκόνη tikka masala (ή ½ κ.γ. κύμινο)

1 κούπα σπιτικό ζωμό λαχανικών (ή από βιολογικό κύβο)

5 κούπες φακές beluga (ή απλές), βρασμένες και σουρωμένες

400 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες

300 ml γάλα καρύδας light

Λίγα κλαδάκια φρέσκου κόλιανδρου ή μαϊντανού για το γαρνίρισμα

Αλάτι και πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το λάδι καρύδας με το κρεμμύδι, το κάρι, τον κουρκουμά, το tikka masala για 3-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσει, προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό λαχανικών και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθούν οι γεύσεις.

Γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.