Προετοιμασία 10΄ Τηγάνισμα 5΄
ΥΛΙΚΑ (για 1 κιλό)
1 κιλό καλαμάρια
180 γρ. αλεύρι μαλακό
20 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
Μπόλικο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια, αφαιρούμε την πέτσα τους και τα κόβουμε σε μακρόστενα μπαστουνάκια (ζουλιέν). Ρίχνουμε σε μια σακούλα τροφίμων τα δύο αλεύρια και τα καλαμαράκια. Κουνάμε δυνατά τη σακούλα, ώστε να αλευρωθούν καλά τα καλαμαράκια. Τα ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι, τα τινάζουμε ελαφρώς, ώστε να φύγει όσο αλεύρι δεν έχει κολλήσει πάνω τους.
Βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Οταν η θερμοκρασία του λαδιού φτάσει τους 180°C, τηγανίζουμε τα καλαμαράκια για περίπου 2 δευτερόλεπτα. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα πάνω σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν από περιττό λάδι. Αλατίζουμε ελαφρώς και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.