Ολυμπιακός : Ο θρίαμβος του φυσιολογικού

Η αλήθεια για την πεντάρά στην ΑΕΚ

Δεκέμβρης 2020. Ο Ολυμπιακός στα μισά του δρόμου της σεζόν: με σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου και σημείο αναφοράς του (ξανά) την εξαιρετική ανασταλτική του συμπεριφορά. Διοίκηση και προπονητής κουβεντιάζουν θέλοντας να ανεβάσουν κι άλλο τον πήχη. Και προχωρούν σε έναν απίθανο Γενάρη: και Σωκράτης, και Λαλά, και Ρέαμπτσιουκ. Ολοι για την άμυνα που εν τω μεταξύ μες στον Γενάρη θωρακίζεται και από μια μεταγραφή «εσωτερικού», τον Θανάση Ανδρούτσο.

Δεκέμβρης 2020: η ΑΕΚ στα μισά του δρόμου της σεζόν. Απογοητευμένη από την έως τώρα διαδρομή. Και με μια βασική διαπίστωση. Χτισμένη για πρωταθλητισμό από τη μέση και μπροστά, χτισμένη για εφιάλτες από τη μέση και πίσω. Οι αλλαγές για εκείνη αναπόφευκτες, ώστε να συμμαζέψει ό,τι προλαβαίνει. Τα ρεπορτάζ των ημερών αναφέρουν ότι η Ενωση θα ψάξει για τερματοφύλακα, στόπερ που κάνει τη διαφορά, ακραίους μπακ. Χτυπά και εκείνη την πόρτα του Σωκράτη (όπως επιβεβαίωσε με ανακοίνωση). Διεκδικεί και εκείνη τον Κένι Λαλά. Ψάχνει για τερματοφύλακα στην Πρέμιερ Λιγκ. Τελικά όμως αποκτά με δανεισμό έναν ακραίο μπακ (Ντατσένκο) σε μια ιστορία που έγινε σίριαλ και αφήνει δύο τέτοιους να φύγουν μακριά (Ινσούα, Παουλίνιο).

Προς τι αυτό το ταξίδι στον χρόνο; Για να μπουν οι «υπότιτλοι» στο χθεσινό 1-5 του ΟΑΚΑ. Εκεί όπου το τελικό σκορ μαρτυρά μια ιστορική παρτίδα, αλλά που την ίδια στιγμή όλοι συμφωνούν πως για τον Ολυμπιακό ήταν απλά μία ακόμη μέρα στη δουλειά. Οι Ερυθρόλευκοι με τον ίδιο προπονητή μια 3ετία, με σπουδαίο ρόστερ για τα δεδομένα μας. Και με νέες ιδέες που προκύπτουν από τις δυνατότητες (όπως αυτή του Μάρτη για τους τρεις στόπερ). Και οι Κιτρινόμαυροι σε ελεύθερη πτώση. Πληρώνοντας τοις μετρητοίς τις ποδοσφαιρικές επιλογές τους.

Τα συζητά όλη η Ελλάδα αυτά από χθες το βράδυ. Ποιος ξέρει, ίσως συζητηθούν και σήμερα στην ΕΠΟ. Στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Στην πρώτη μετά τις εκλογές που νίκησε ο Ζαγοράκης, αλλά που κάποιοι πανηγύρισαν για λογαριασμό της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ (που χθες δέχθηκε και αυτός μια ποδοσφαιρική τιμωρία στη Λεωφόρο)!

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.