«Μαλαματένια λόγια» από τον Μάνο Ελευθερίου

Διαδικτυακή παρουσίαση της αυτοβιογραφικής αφήγησης του από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένει κανείς την διαδικτυακή παρουσίαση της αυτοβιογραφικής αφήγησης του Μάνου Ελευθερίου  «Μαλαματένια λόγια» όπως την κατέγραψαν και επιμελήθηκαν οι Σπύρος Αραβανής,  Ηρακλής Οικονόμου.

 

Είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή, 9 Απριλίου, στις 7 μ.μ. και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ψηφιακή πλατφόρμα Zoom των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ από τις οποίες το βιβλίο κυκλοφορεί.

 

Τα άγνωστα στο ευρύ κοινό παιδικά χρόνια του Ελευθερίου στη Σύρο, η νεανική του ηλικία στην Αθήνα, η περίοδος του στρατού, η επταετία της Χούντας, οι αναμνήσεις από τα τραγούδια του, οι μνήμες από ποιητές φίλους του, η αναγνωστική του σχέση με τα είδη του λόγου – όλα αυτά γραμμένα σε πρώτο πρόσωπο, δίνουν σφαιρική εικόνα του δημιουργού και ανθρώπου Μάνου Ελευθερίου.

 

«Η ιδέα να συγγράψουμε, συνομιλώντας με τον Μάνο Ελευθερίου, τη βιογραφική (μυθ)ιστορία του μας ήρθε όπως έρχονται οι ωραίες ιδέες» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Σπύρος Αραβανής και Ηρακλής Οικονόμου.

 

Με άλλα λόγια ήρθε τυχαία, μια αυγουστιάτικη βραδιά στις κοινές τους διακοπές, το 2010. «Όταν του αποκαλύψαμε, Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου, τις προθέσεις μας, δεν απάντησε τίποτα σαφές. Είπε μόνο: “Σας περιμένω την Κυριακή στις 10.30”».

 

Έτσι, για τα επόμενα τρία χρόνια οι τρείς τους συναντιόντουσαν τα κυριακάτικα πρωινά, στο σπίτι του στο Νέο Ψυχικό, και ο Ελευθερίους, καθισμένος στην πολυθρόνα του, ορμώμενος από τις ερωτήσεις τους, «άφηνε αβίαστη τη μνήμη του να κυλάει σε τόπους όπου τον πήγαινε η ανάμνηση και το συναίσθημα».

 

Στη συζήτηση, εκτός από τους επιμελητές του βιβλίου, θα λάβουν επίσης μέρος οι στιχουργοί και ραδιοφωνικοί παραγωγοί Οδυσσέας Ιωάννου και Κώστας Φασουλάς, ο τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης και οι Σπύρος Αραβανής και Ηρακλής Οικονόμου. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Ιωσήφ Ιωσηφίδης, ενώ τον συντονισμό θα κάνει o δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Μιχάλης Γελασάκης.

 

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση (μέσω της πλατφόρμας Zoom) ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο

https://zoom.us/j/97110159138?pwd=OHN0OGtmSCsyVktsSkNlVjJ6a2I1UT09

ή συμπληρώστε τους απαραίτητους κωδικούς στην πλατφόρμα

Meeting ID  971 1015 9138

Passcode  270079

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.