Ντάκος με αβοκάντο, ξύγαλο και κόλιανδρο

Μια νόστιμη παραλλαγή του δημοφιλέστατου εδέσματος.

Προετοιμασία 10΄

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

4 μεγάλα παξιμάδια κρίθινα

1 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για τα παξιμάδια

200 γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες, τριμμένες, με τα ζουμιά τους

80 γρ. ντομάτα, σε μικρούς κύβους

90 γρ. αβοκάντο Κρήτης, σε μικρούς κύβους

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, λεπτοκομμένο

1½ κ.σ. φύλλα κόλιανδρου, χοντροκομμένα

4 κ.γ. (γεμάτα) ξύγαλο

1 κ.σ. κολοκυθόσποροι

Ανθός αλατιού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βρέχουμε τα παξιμάδια με λίγο νερό και τα ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την τριμμένη ντομάτα με όλα τα ζουμιά της με την κομμένη ντομάτα, το αβοκάντο, το κρεμμυδάκι και τον κόλιανδρο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο (1 κ.σ.) και αλάτι και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα πάνω από τα παξιμάδια, περιχύνουμε με τα ζουμιά του και βάζουμε από πάνω 1 κ.γ. γεμάτο ξύγαλο. Περιχύνουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο (κατά βούληση) και πασπαλίζουμε με κολοκυθόσπορους.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.