ΥΛΙΚΑ (για 14 cupcakes)

Για τα cupcakes

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%

150 γρ. ζάχαρη

2 αβγά

60 γρ. βούτυρο light σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.σ. baking powder

¼ κ.γ. μαγειρική σόδα

Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

Λίγο αλάτι

Για το γλάσο:

1/2 κούπα άχνη ζάχαρη

1 κούπα raspberries φρέσκα ή κατεψυγμένα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για τα cupcakes

Σε μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το γιαούρτι.

Σε διαφορετικό μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking, τη σόδα και το αλάτι. Ρίχνουμε σταδιακά τα στερεά μέσα στα υγρά και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Προσέχουμε να μην ανακατέψουμε πολύ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.

Ρίχνουμε το μείγμα σε κορνέ και γεμίζουμε 14 θήκες για cupcakes. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 15 λεπτά.

Για το γλάσο

Ρίχνουμε με όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ και να ανακατεύουμε καλά. Γλασάρουμε τα cupcakes και αφήνουμε για λίγο να στεγνώσει το γλάσο. Προαιρετικά γαρνίρουμε με ζαχαρωτά.