Προετοιμασία 15΄ Μαγείρεμα περίπου 30΄ (να βράσουν οι πατάτες)

ΥΛΙΚΑ (για 200-250 γρ.)

4 κουτ. σούπας κάππαρη

2 πατάτες

2 ξερά κρεμμύδια

100 ml ελαιόλαδο

2-3 κουτ. σούπας ξίδι (ανάλογα με την οξύτητα)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ξαλμυρίζουμε την κάππαρη όσο χρειάζεται.

Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο νερό ώσπου να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από το νερό, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τόσο ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, και τις ξεφλουδίζουμε. Χτυπάμε στο μπλέντερ την κάππαρη, τα κρεμμύδια και λίγο λάδι ώσπου να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε τις πατάτες, λίγο-λίγο το λάδι και τέλος το ξίδι. Διορθώνουμε την υφή με λάδι.