Προετοιμασία 30′, Ψήσιμο 20′-27′

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πράσο, ψιλοκομμένο

1 καρότο, τριμμένο

1 κολοκύθι, τριμμένο

100 γρ. λευκά μανιτάρια, ψιλοκομμένα

3 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες

1 φύλλο έτοιμη ζύμη για τάρτα

Αλάτι, πιπέρι

Για την κρέμα παρμεζάνας

200 ml κρέμα γάλακτος

50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

1 κρόκος αβγού

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, τα λαχανικά, αφού τα αλατοπιπερώσουμε, μέχρι να μαραθούν.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα το φύλλο της τάρτας, πιέζοντας ώστε να καλυφθούν ο πάτος και τα τοιχώματα. Τρυπάμε το φύλλο παντού με ένα πιρούνι. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα παρμεζάνας: ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις συμπυκνωθεί λίγο,  προσθέτουμε, ανακατεύοντας με έναν αβγοδάρτη, την παρμεζάνα, τον κρόκο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε για λίγο και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βγάζουμε το φύλλο από τον φούρνο και αδειάζουμε μέσα τα σοταρισμένα λαχανικά. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα παρμεζάνας και ψήνουμε στους 180°C, για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.