Κολοκυθόσουπα βελουτέ με άρωμα μανταρίνι

Μπορούμε να σερβίρουμε την σούπα μας με ψιλοκομμένο απάκι που έχουμε «κρατσανίσει» σε ένα αντικολιτικό τηγάνι για 5 λεπτά.

 

Προετοιμασία: 20 ΄Ψήσιμο 15’ Μαγείρεμα: 40 ΄

 

ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)

1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια. Θα βρείτε έτοιμη καθαρισμένη και κομμένη στα σουπερμάρκετ.

1 μικρό πράσο

1 πατάτα στα 4

2 καρότα σε κομμάτια

1 κρεμμύδι κομμένο στα 4

6κ.σ. ελαιόλαδο

1κ.γ. σπόρους γλυκάνισου

100ml λευκό ξηρό κρασί

1 λίτρο σπιτικό ζωμό κότας ή από βιολογικό κύβο

1κ.γ. τριμμένο τζίντζερ

1κ.γ. τριμμένο ξερό κόλιανδρο

1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

1 μανταρίνι κομμένο στα 4 με την φλούδα

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Γιαούρτι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για το σερβίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.

Σε ένα ταψί που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα βάζουμε την κολοκύθα, το πράσο, την πατάτα, τα καρότα  και το κρεμμύδι ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και τους σπόρους γλυκάνισου

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και βάζουμε τα λαχανικά σε μία κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο λάδι. Αφήνουμε να κάψει για 1 λεπτό, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά σκεπασμένα

Κατεβάζουμε από την φωτιά. Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ  και περνάμε από την σίτα. Αλατίζουμε και σερβίρουμε με μία κουταλιά γιαούρτι σε κάθε πιάτο και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.