Προετοιμασία 10’  Αναμονή 30’ Ψήσιμο 15’-20’  

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 μερίδες)

200 γρ. ρεβίθια βρασμένα

250 γρ. κεχρί (στα μεγάλα σουπερμάρκετ, σε όλα τα βιολογικά σουπερμάρκετ και στα καταστήματα ή deli με υγιεινά και παραδοσιακά προϊόντα)

460 γρ. φρέσκο ανανά

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

60 γρ. φύλλα φρέσκο κόλιανδρο πλυμένα και στεγνωμένα

2 κουτ. της σούπας σέλερι ψιλοκομμένο

1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ

1/2 αβοκάντο κομμένο σε μικρούς κύβους

100 γρ. κάσιους

Για το ντρέσινγκ

60 ml ελαιόλαδο

50 ml χυμό λάιμ

1 κουτ. γλυκού κουρκουμά

1/2 σκελίδα σκόρδου

2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο ή πολύ ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι

Πιπέρι καγέν

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βράζουμε το κεχρί για 10’-15’. Το σουρώνουμε καλά και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να τραβήξει την υγρασία. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι-γκριλιέρα και ψήνουμε τις φέτες του ανανά και από τις δύο πλευρές. Ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα κάσιους και τον ανανά, και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το κεχρί. Κόβουμε τον ανανά σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε τον μισό στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Χοντροκόβουμε και τα κάσιους και προσθέτουμε τα μισά στο μπολ με τη σαλάτα.

Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ βάζοντας όλα τα υλικά στο μούλτι και πολτοποιώντας τα καλά. Το σουρώνουμε σε ένα μπολάκι και στη συνέχεια προσθέτουμε όλο ή όσο θέλουμε στη σαλάτα μας ανακατεύοντας απαλά. Σερβίρουμε σε πιατέλα και διακοσμούμε με ανανά και τα υπόλοιπα κάσιους.