Προετοιμασία 10′ Μαγείρεμα 45′
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
Για τα κεφτεδάκια
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος (½ φλ.)
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 αβγό
Ελάχιστο ξίδι
100 ml ελαιόλαδο για τα κεφτεδάκια
+ 300 ml περίπου ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα.
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
300 γρ. καρυδόψιχα
250 ml (1 φλ.) ζωμός κρέατος σπιτικός ή από βιολογικό κύβο
1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος (1 φλ.)
Λίγο αλεύρι, αν χρειαστεί, για να δέσει η σάλτσα
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κεφτεδάκια: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, εκτός από το αλεύρι, και ζυμώνουμε καλά για να δέσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Πλάθουμε στη συνέχεια μικρά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Σάλτσα: Χτυπάμε καλά στο γουδί ή στο μούλτι τα καρύδια και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τον ζωμό. Τα βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά (ο χρόνος μετράει αφού κοχλάσει το μείγμα). Προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και, αν χρειάζεται, λίγο αλεύρι για να δέσει η σάλτσα. Βάζουμε τα κεφτεδάκια σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.