Προετοιμασία 25΄, Αναμονή 5 ώρες και 20΄ Ψήσιμο περίπου 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

Για το κοτόπουλο

750 γρ. φιλέτο κοτόπουλο στήθος ή μπούτι

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. πελτές ντομάτας

¼ κ.γ. κουρκουμάς

½ κ.γ. κύμινο τριμμένο

¼ – ½ κ.γ. πιπέρι καγέν (ανάλογα πόσο πικάντικο μας αρέσει, μπορούμε και παραπάνω)

½ κ.γ. σπόροι κόλιαντρου, τριμμένοι

1 μικρή σκελίδα σκόρδου

½ κ.γ. garam masala (μείγμα ινδικών μπαχαρικών που το βρίσκουμε σε όλα τα σουπερμάρκετ και μπαχαράδικα)

4 κ.σ. χυμός λάιμ

Αλάτι

Για τον πουρέ κολοκύθας

1 μικρή κολοκύθα (περίπου 1½ κιλό)

½ κ.γ. κύμινο

¼ κ.γ. κουρκουμάς

½ κ.γ. τζίντζερ τριμμένο

1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2%

Φύλλα κόλιαντρου, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε κύβους, όχι πολύ μικρούς, όπως θα κάναμε σε σουβλάκια (μπορούμε να το ζητήσουμε αυτό από τον κρεοπώλη). Αλατίζουμε.

Πολτοποιούμε στο μούλτι όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με το κοτόπουλο σε ένα γυάλινο πυρέξ ή μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 5 ώρες.

Περνάμε τα κομμάτια σε καλαμάκια ή, ακόμα καλύτερα, σε μεταλλικές σούβλες. Φυλάμε το μείγμα του γιαουρτιού γιατί θα χρειαστεί κατά το ψήσιμο. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι γκριλιέρα (σχαρωτό) σε δυνατή φωτιά. Ψήνουμε τα σουβλάκια για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά. Οποτε στεγνώνουν, τα αλείφουμε με το μείγμα γιαουρτιού χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

Πουρές κολοκύθας: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Κόβουμε στα δύο την κολοκύθα και αφαιρούμε με ένα κουτάλι τους σπόρους. Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του και πάνω της τοποθετούμε τα κομμάτια της κολοκύθας, με τη φλούδα προς τα πάνω. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Την αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά να κρυώσει. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό της κολοκύθας και πετάμε τη φλούδα. Πολτοποιούμε την κολοκύθα με το μπλέντερ χειρός (ραβδομπλέντερ) ή στο μπλέντερ πάγκου, προσθέτοντας τα μπαχαρικά και το γιαούρτι.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο πάνω από τον πουρέ και γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με φύλλα κόλιαντρου.