Προετοιμασία 5΄, Μαγείρεμα 10΄
Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
1-2 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζ. φρέσκος δυόσμος, τα φύλλα
2-3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω)
2 ώριμα αβοκάντο
2 κουτ. σούπας από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Στο μεταξύ, χτυπάμε στο μπλέντερ το σκόρδο και τον δυόσμο, να ψιλοκοπούν. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τα αβοκάντο, τις 2 κουτ. σούπας από το νερό των ζυμαρικών και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα. Αν θέλουμε να το αραιώσουμε λίγο, προσθέτουμε ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το μείγμα αβοκάντο και την ψιλοκομμένη πιπεριά. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.