Προετοιμασία 35΄ Αναμονή 30΄ Μαγείρεμα περίπου 10΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
100 γρ. φαγόπυρο
15 γρ. μαύρες σταφίδες
15 γρ. ξανθές σταφίδες
Χυμό από 1 μοσχολέμονο (ή λάιμ ή λεμόνι)
10 γαρίδες
1 λίτρο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Για τη σος μουστάρδας με μέλι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
2 κουτ. σούπας λάδι (από τις γαρίδες)
1 κουτ. σούπας χυμό μοσχολέμονου (ή λάιμ ή λεμονιού)
Ξύσμα από ½ ακέρωτο μοσχολέμονο (ή λάιμ ή λεμόνι)
Για το σερβίρισμα
40 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι (μόνο το λευκό μέρος) ψιλοκομμένο
4 ντοματίνια ψιλοκομμένα
30 φυλλαράκια μαϊντανού ή κόλιανδρου
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε το φαγόπυρο σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του. Παράλληλα, μουλιάζουμε τις σταφίδες για ½ ώρα σε νερό με τον χυμό μοσχολέμονου (ή λάιμ ή λεμονιού).
Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ώστε να φτάσει στους 65°C, δηλαδή ώσπου να μην καίγεται το χέρι μας ή να μην καπνίσει το λάδι, και σβήνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε τις γαρίδες στο ζεστό λάδι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τις αφήνουμε 5 λεπτά να ποσαριστούν. Αφαιρούμε τις γαρίδες με μια τρυπητή κουτάλα και κρατάμε 2 κουτ. σούπας από το λάδι για να το χρησιμοποιήσουμε στη σος.
Για να φτιάξουμε τη σος ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά. Σερβίρουμε ως εξής: Αναμειγνύουμε σε ένα βαθύ σκεύος το φαγόπυρο, τις μουλιασμένες σταφίδες, σουρωμένες, τις γαρίδες, τη σος, το κρεμμυδάκι και τα ντοματίνια, τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά.