Προετοιμασία 15’
ΥΛΙΚΑ (για 4 πίτες)
4 αραβικές πίτες μεσαίου μεγέθους ζεσταμένες στον φούρνο ή σε στεγνό τηγάνι
1/2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού κουρκουμάς σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγέν
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
500 γρ. κοτόπουλο ψαχνό (ψητό ή βραστό, που έχει μείνει από την προηγουμένη) κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μικρό αγγουράκι κομμένο με λεπτά μπαστουνάκια
1 καρότο κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
4 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1½ κουτ. σούπας ξίδι
4 κουτ. της σούπας φυλλαράκια από φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο)
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
3 κουτ. γλυκού χυμό λεμόνι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα γιαουρτιού. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το ξύσμα και δύο κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αμέσως ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά μας (πιπέρι, κόλιανδρο, κύμινο, κανέλα, κουρκουμά και καγέν) και ανακατεύουμε μέσα το κοτόπουλο μέχρι να σωταριστεί ελαφρά και να πάρει άρωμα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, αν χρειάζεται. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με το ένα κουταλάκι από τον χυμό λεμονιού ανακατεύοντας.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα κομμένα κρεμμύδια, το αγγουράκι τουρσί, ραπανάκια και καρότα. Προσθέτουμε ξίδι, τα φρέσκα μυρωδικά και αλάτι, και ανακατεύουμε.
Κόβουμε μια λεπτή φετούλα από την άκρη της κάθε ζεστής πίτας ώστε να ανοίξει σαν τσέπη. Απλώνουμε λίγη από τη σάλτσα γιαουρτιού μέσα στην κάθε πίτα και στη συνέχεια τη γεμίζουμε με το κοτόπουλο και τα λαχανικά.