Τέρνα Ενεργειακή : Περιορισμός λειτουργίας στα τρία αιολικά έργα στο Τέξας

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων - η εταιρεία προειδοποιεί για σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το Τέξας στις ΗΠΑ έχουν επιπτώσεις και στα τρία αιολικά έργα που λειτουργεί η Τέρνα Ενεργειακή στην περιοχή, ισχύος 520 MW.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας και τα τρία έργα «υπέστησαν περιορισμό λειτουργίας και δεν ήταν σε θέση να εισφέρουν ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο κατά τη διάρκεια αυτής της χωρίς προηγούμενο κατάστασης, με πιθανό ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις».

Στην ίδια ενημέρωση επισημαίνεται πως η διοίκηση παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση και εργάζεται επιμελώς για να μετριάσει τις οικονομικές συνέπειες, διασφαλίζοντας παράλληλα την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

Πρόσφατα, ο κυβερνήτης του Τέξας έθεσε και τις 254 κομητείες της πολιτείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω σοβαρών καιρικών συνθηκών με επαπειλούμενες εκτεταμένες σοβαρές ζημιές, τραυματισμούς και απώλεια ζωών, λόγω παρατεταμένων πολικών θερμοκρασιών, ισχυρής χιονόπτωσης και παγωμένης βροχής.

Το βαθύ ψύχος του πρωτοφανούς φαινομένου ανάγκασε σε κλείσιμο διυλιστήρια και πετρελαιοπηγές, έθεσε εκτός λειτουργίας βασικά τμήματα υποδομών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, και επέφερε διακοπές στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνικά εργοστάσια, εργοστάσια φυσικού αερίου και ανανεώσιμα, σε μεγάλα μέρη του Δυτικού και Κεντρικού Τέξας.

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαθέτει τρία αιολικά έργα στο Τέξας, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 520 MW. Και τα τρία έργα υπέστησαν περιορισμό λειτουργίας και δεν ήταν σε θέση να εισφέρουν ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο κατά τη διάρκεια αυτής της χωρίς προηγούμενο κατάστασης, με πιθανό ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.