Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα καιρικά φαινόμενα εντείνονται και θα συνεχίσουν να είναι έντονα  τις επόμενες ώρες και για το λόγο αυτό η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Πορστασίας απευθύνει νέα ισχυρή σύσταση στους κατοίκους και τους εργαζόμενους όλης της Αττικής να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις για τις επόμενες ώρες.

«Οι μεν κάτοικοι να μην προβούν σε οποιαδήποτε μετακίνηση που μπορούν να αποφύγουν, ή να αναβάλλουν, οι δε εργαζόμενοι που χρειάζεται να μετακινηθούν να το πράξουν μετά τις 10.00 π.μ. και σε συνεννόηση με την εργοδοσία τους».

Οπως αναφέρει, η χιονόπτωση θα είναι συνεχής μέχρι τις 10.00 π.μ. και συστήνεται μεγάλη προσοχή σε όλους τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις όποιες απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις τους. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στο επόμενο τρίωρο.

Έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου διεξάγεται αυτή την ώρα η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου. Όπως ανέφερε μιλώντας στο MEGA ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος, καλό είναι οι οδηγοί που κατευθύνονται προς την Κόρινθο να το κάνουν μέσω της Αττικής οδού και όχι μεσω της  λεωφόρου Αθηνών, λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος, ενώ από την Ελευσίνα και μετά είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επισημαίνεται ότι λίγο πριν τις 6:30 το πρωί η τροχαία είχε διακόψει την κυκλοφορία ακόμα και στη λεωφόρο Αθηνών, από το ύψος της ΒΙΑΜΑΞ μέχρι την οδό Αντιγόνης.

Μέχρι πότε θα συνεχιστεί η χιονόπτωση

Στην Αττική θα συνεχιστούν τα φαινόμενα μέχρι και το μεσημέρι, με αυτή την ένταση. Από εκεί και πέρα θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν και θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά του νομού.

Χιονοπτώσεις αναμένονται και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και στις Κυκλάδες, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές στη χώρα.

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται σήμερα και στην Εύβοια, ακόμα και στα πεδινά.

Στην Αττική τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι, με την έντασή τους να μειώνεται στη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Γράψτε το σχόλιό σας