Οι επιστολές της αγάπης

Αδιάκριτες ματιές στην ερωτική αλληλογραφία μεγάλων ανδρών και γυναικών, με αφορμή την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Στην προ instant μηνυμάτων και emoji εποχή, οι άνθρωποι επικοινωνούσαν και με επιστολές.

Με επιστολές επίσης εξέφραζαν και τον έρωτά τους. Αλλες γραμμένες καλλιγραφικά, άλλες βιαστικά και πρόχειρα, άλλες σε υπέροχα επιστολόχαρτα που είχαν την αφή του μεταξιού και άλλες ακόμα και στα χαρτάκια που περιείχαν τα κουτιά με τα τσιγάρα, άλλες αρωματισμένες με ακριβά αρώματα, άλλες με τη μυρωδιά του φτηνού χαρτιού, γεγονός που και πάλι τους προσθέτει γοητεία σήμερα που τέτοιου είδους γράμματα είναι είδος μουσειακό.

Εμείς επιστρέφουμε στην εποχή τους, στην εποχή που οι εραστές, παράνομοι και νόμιμοι, και οι σύζυγοι έγραφαν ο ένας στον άλλον.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Κοσμάς Βίδος επιστρέφει και ξεφυλλίζει, με αφορμή και την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μερικές από τις ομορφότερες ερωτικές επιστολές που έχουν ανταλλάξει διάσημοι άνθρωποι της τέχνης, της πολιτικής, των γραμμάτων.

Και επιβεβαιώνουμε πως όσο κι αν ο έρωτας είναι διαχρονική… συνήθεια, υπήρχαν εποχές (όχι απαραιτήτως πολύ μακρινές) που (ακόμα και λόγω των κοινωνικών συμβάσεων) οι ερωτευμένοι εξέφραζαν το πάθος τους με μια ποιητικότητα που σήμερα έχει εκλείψει. Ή απλώς κοιμάται μέσα μας και περιμένει τον μεγάλο έρωτα για να ξυπνήσει;

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.