Ιδρύτρια και διευθύντρια της εταιρείας Rainbow Wave, η οποία εκπροσωπεί τα πιο εκλεκτικά brands βάζοντάς τα στα καλύτερα καταστήματα του πλανήτη, αλλά και ιδιοκτήτρια της μπουτίκ Mouki Mou, η Μαρία Λαιμού αποτελεί εξέχουσα φιγούρα της λονδρέζικης μόδας.

Η κομψή Ελληνίδα που ξεκίνησε την καριέρα της στο Παρίσι δουλεύοντας με τη Σόνια Ρίκελ και τον Τζον Γκαλιάνο θεωρείται fashion icon και προσπαθεί πάντα να προωθεί και τους εγχώριους δημιουργούς.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» εξηγεί στον Γιώργο Νάστο μεταξύ άλλων γιατί ήταν εκείνη που πρότεινε στον οίκο ZEUS+ΔIONE να συνεργαστεί με τον Μάριο Σουάμπ: «Τον Μάριο τον εκπροσωπούσα όταν ξεκίνησε. Είδα το ταλέντο του από πάρα πολύ νωρίς. Πρόκειται για έναν αυθεντικό σχεδιαστή. Μου φάνηκε ο άνθρωπος-κλειδί που θα μπορούσε να έχει το βλέμμα του εξωτερικού παρατηρητή και να βοηθήσει το συγκεκριμένο brand να κάνει ένα βήμα παραπέρα στη διεθνή αγορά. Γενικά μιλώντας, πιστεύω πως αν αντιστραφεί το brain drain, θα δημιουργηθεί μια απίστευτη ζύμωση στην Ελλάδα, η οποία ίσως να κάνει θαύματα για τη χώρα. Τα κράτη που έχουν περάσει από μια σοβαρή κρίση οφείλουν να διδαχθούν από τις δυσκολίες. Νομίζω πως το μόνο μας σοβαρό ελάττωμα είναι η ομφαλοσκόπηση. Πρέπει να γίνουμε λίγο πιο ανοιχτοί».

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»