Προετοιμασία 15’
ΥΛΙΚΑ (για 6-8 μερίδες)
1 ραντίτσιο μεγάλο
200 γρ. σπανάκι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
6-7 ραπανάκια, σε λεπτές φέτες
250 γρ. ανανάς, σε μικρούς κύβους
2 κ.σ. μαύρο σουσάμι
Για το ντρέσινγκ
3½ κ.σ. χυμός λάιμ
2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
80 ml ελαιόλαδο
Aλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα του ραντίτσιο, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε και με αυτά αν θέλουμε διακοσμούμε περιμετρικά την πιατέλα μας. Τα υπόλοιπα φύλλα τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια πάχους 2 εκ.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ.
Ντρέσινγκ: Χτυπάμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά στο μούλτι ή στο μπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.