Προετοιμασία 20′ Μαγείρεμα 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 2 κιλά)

1 κιλό κάστανα προβρασμένα

600 γρ. πατάτες καθαρισμένες, στα τέσσερα

1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου ή βοδινού

3 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος

100 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες, ζεστό

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα προβρασμένα κάστανα με τις πατάτες και τα βράζουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε πού και πού για να μην κολλήσει το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας. Οταν είναι έτοιμα, τα περνάμε όπως είναι ζεστά από τον μήλο του πουρέ. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα. Ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.