Μοσχαράκι ραγού με κάστανα και καρότα

Ταιριάζει με ρύζι ή μια πράσινη δροσερή σαλάτα και είναι εξαιρετική επιλογή για το κυριακάτικο ή το γιορτινό μας τραπέζι. Είναι ένα φαγητό με υψηλή συγκέντρωση αμινοξέων, σιδήρου, φυλλικού οξέος και βιταμινών του συμπλέγματος Β.

Προετοιμασία: 20′ Μαγείρεμα: 1 ώρα και 45′

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

400 γρ. άπαχο φιλέτο μοσχαριού, σε μικρά κομμάτια 3 εκ.

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 φύλλο δάφνης

40 ml μπράντι ή κόκκινο ξηρό κρασί

600 ml ζωμός κοτόπουλου, σπιτικός ή από βιολογικό κύβο ή ψυγείου

300 ml συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

3 καρότα, σε ροδέλες

10 κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα (βρίσκουμε έτοιμα στα σουπερμάρκετ)

2 φύλλα φασκόμηλο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι με καπάκι, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο να κάψει. Στεγνώνουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος με απορροφητικό χαρτί, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Οταν πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, τα αφαιρούμε με λαβίδα και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φύλλο δάφνης με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Μόλις τα κρεμμύδια μαλακώσουν, ρίχνουμε το μπράντι.

Οταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το κρέας, τα καρότα και αλατοπιπερώνουμε.

Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για περίπου 1 ώρα και 20′, μέχρι το μοσχάρι και τα καρότα να μαλακώσουν πολύ. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε με λίγο ζωμό.

Προσθέτουμε τα κάστανα και μαγειρεύουμε για ακόμη 10′, ενώ στο τελευταίο λεπτό προσθέτουμε και το φασκόμηλο. Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και το φασκόμηλο και σερβίρουμε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.