Αν είσαι ένας από εμάς που περάσαμε όλο το lockdown μέσα στο σπίτι, τότε μάλλον και το αυτοκίνητό σου δεν έδειξε πολλά χιλιόμετρα. Και εγένετο το ερώτημα «Γιατί να το ασφαλίσω αφού δεν το κινώ; Εδώ με το ζόρι τα φέρνω βόλτα».

Ερώτημα πολύ καυτό από ό,τι φαίνεται από την μεγάλη αύξηση των ανασφάλιστων οχημάτων στους ελληνικούς δρόμους.

Η απάντηση όμως είναι μία, όσο και αν δε μας αρέσει.

«Αν δε το κινείς, κατάθεσε πινακίδες. Εξάλλου τώρα γίνεται και online».

Το να σταματήσεις όμως την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου επειδή το κινείς μία στο τόσο, είναι πολύ μεγάλο ρίσκο.

Τι να κάνεις λοιπόν τώρα που τα πράγματα είναι ζόρικα;

Πώς να το ασφαλίσεις χωρίς να το νιώσεις στην τσέπη σου; Δες τις προτάσεις μας.

Πώς θα κλείσεις πιο οικονομικά ασφάλιστρα αυτοκινήτου

Υπάρχουν 4 τρόποι να μειώσεις τα κόστη:

#1 Σύγκρινε πριν αγοράσεις

.
.Η αγορά ασφάλειας έχει αλλάξει. Παλιότερα, έβρισκες έναν ασφαλιστή και του εμπιστευόσουν το συμβόλαιό σου. Τώρα με την online ασφάλιση δεν υπάρχει λόγος, μπορείς να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου.

Και είναι πιο εύκολο απ’ όσο φαντάζεσαι:

  • Πρώτα επιλέγεις πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλειών.
  • Μπαίνεις μέσα και γράφεις αριθμό κυκλοφορίας και στοιχεία του οδηγού.
  • Βλέπεις προσφορές από πολλές διαφορετικές ασφαλιστικές.
  • Επιλέγεις την προσφορά που σε συμφέρει (με όσες καλύψεις χρειάζεσαι).
  • Κλείνεις το συμβόλαιό σου 100% online.

Η απόκλιση στις προσφορές (άρα και στο ποσοστό εξοικονόμησης), μπορεί να φτάσει έως και 40%. Δεν το λες και λίγο!

#2 Κλείσε με άτοκες δόσεις

.

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να πληρώσεις όλα τα ασφάλιστρα του έτους μαζεμένα. Η μεγαλύτερη πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλειών στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια, το insurancemarket.gr, σου δίνει πλέον τη δυνατότητα να βάλεις έως 12 άτοκες δόσεις στην εξόφληση μέσω πιστωτικής κάρτας ανεξαρτήτως ποσού!

#3 Βάλε μεγαλύτερη διάρκεια ασφάλισης

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι πιο δημοφιλείς ασφάλειες αυτοκινήτων είναι οι εξάμηνες και οι ετήσιες. Ο λόγος είναι απλός! Οι ασφαλιστικές κάνουν πιο ελκυστικές προσφορές όσο μεγαλώνει η διάρκεια ασφάλισης. Η ετήσια για παράδειγμα έχει το χαμηλότερο ανά μήνα ασφάλιστρο.

Ναι, προφανώς έχουν στόχο να σε κάνουν πελάτη για μεγαλύτερο διάστημα, αλλά αν σε συμφέρει, γιατί όχι;

#4 Δες αν δικαιούσαι ειδική έκπτωση

Αν είσαι άνεργος, δημόσιος υπάλληλος ή ένστολος, ίσως δικαιούσαι κάποια ειδική έκπτωση. Δεν το έχεις ήδη ψάξει; Πρέπει οπωσδήποτε να το κάνεις. Δεν θα σου πάρει πολύ χρόνο και είναι απλά άλλη μια αναζήτηση που κάνεις με το κινητό ή τον υπολογιστή σου.

Extra tip: Έχε το νου σου, γιατί μερικές φορές οι ασφαλιστικές κάνουν κι άλλες έκτακτες προσφορές. Με μια εγγραφή στο newsletter του InsuranceMarket.gr, λαμβάνεις στο email σου όλα τα νέα και τις προσφορές.

Τι ποινές αντιμετωπίζουν τα ανασφάλιστα;

Σίγουρα υπάρχουν πρόστιμα (δηλαδή χρηματικές ποινές) για τα ανασφάλιστα οχήματα. Αν γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητό σου και δεν έχεις έγκυρη ασφάλεια, τότε ναι, θα σου κοστίσει.

Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό.

Ακόμα και σε ακινησία στο σπίτι (ή στο δρόμο μπροστά από το σπίτι), το ανασφάλιστο αυτοκίνητο έχει ρίσκο. Φαντάζεσαι να πάθει ζημιά από έντονα καιρικά φαινόμενα (ή οποιονδήποτε άλλο εξωτερικό παράγοντα) και να πρέπει να το πας για επισκευή, χωρίς να έχεις την αποζημίωση της ασφαλιστικής; Εφιάλτης.

Σε ένα πιο ρεαλιστικό σενάριο, τι γίνεται αν έχεις μέρες να βάλεις μπρος το αμάξι σου και μείνεις από μπαταρία; Χωρίς ασφάλεια, δεν έχεις ούτε οδική βοήθεια. Γι’ αυτό χρειάζεσαι πάντα την ασφάλειά σου.

Αν θέλεις να βρεις πιο φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου, μπες στο InsuranceMarket.gr. Εκεί θα συγκρίνεις δωρεάν πάνω από 25 ασφαλιστικές και θα κλείσεις online αυτή που σε καλύπτει απόλυτα, πληρώνοντας και με άτοκες δόσεις. Και μάλιστα, χωρίς να σηκωθείς από τον καναπέ σου!