«Putin’s palace. History of world’s largest bribe» («Το παλάτι του Πούτιν. Η ιστορία της μεγαλύτερης δωροδοκίας στον κόσμο»).

Αυτός είναι ο τίτλος του βίντεο που ανέβηκε πριν από μερικές ημέρες στο YouTube και πλησιάζει τα 100 εκατομμύρια views προκαλώντας αναστάτωση στον Βλαντίμιρ Πούτιν και αναγκάζοντάς τον να προβεί σε μια σπάνια για τα δικά του δεδομένα κίνηση: να διαψεύσει ο ίδιος τις φήμες γύρω από το όνομά του.

Το διάρκειας 113 λεπτών κλιπ με το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό (υπάρχει και η γραπτή εκδοχή στο Διαδίκτυο, ένα long-read ρεπορτάζ διανθισμένο με φωτογραφίες, έγγραφα πολλά ακόμη στοιχεία) αποτελεί προϊόν έρευνας του μεγάλου αντιπάλου του, Αλεξέι Ναβάλνι, και της ομάδας του και πλαισιώνει τους ισχυρισμούς τους ότι ο ρώσος ηγέτης έχει κατασκευάσει, εκμεταλλευόμενος την εξουσία του και τις ύποπτες δοσοληψίες του με τους πιο πλούσιους πολίτες της Ρωσίας, πολυτελές ανάκτορο κόστους άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στην τοποθεσία Γκελεντζίκ (στην ανατολική όχθη της Μαύρης Θάλασσας, κοντά στα σύνορα με τη Γεωργία).

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Γιώργος Νάστος γράφει γιατί η ολοένα αυξανόμενη επιρροή του Αλεξέι Ναβάλνι στους ρώσους πολίτες μπορεί να αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα στον ηγέτη της Ρωσίας και πώς η πορεία των σχέσεών του με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του στη γεωπολιτική σκακιέρα.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»