Προετοιμασία 25′, Αναμονή 1 ώρα και 15′, Ψήσιμο 20′
ΥΛΙΚΑ (για 15 μερίδες)
Για τη βάση
150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
120 γρ. βούτυρο
4 αβγά
150 γρ. ζάχαρη
2 κάψουλες βανίλιας (βανιλίνη)
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
Για το γλάσο
100 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
20 γρ. βούτυρο
Κακάο, για πασπάλισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λιώνουμε σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο σκεύος που έχουμε στερεώσει πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) την κουβερτούρα με το βούτυρο, ανακατεύοντας πού και πού. Οταν έχουμε μια λεία και γυαλιστερή σάλτσα, αποσύρουμε από το μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει (περίπου 15 λεπτά). Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες, μέχρι να αφρατέψουν (περίπου 5 λεπτά). Ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ή κουτάλα. Ενσωματώνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια αντικολλητική ταρτιέρα (διαμέτρου περίπου 28 εκ.) και ψήνουμε για 20 λεπτά. Βγάζουμε τη βάση από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Γλάσο: Ζεσταίνουμε καλά (λίγο πριν κοχλάσει) την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα με το βούτυρο που έχουμε βάλει σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ή κουτάλα. Αδειάζουμε το γλάσο πάνω στην ψημένη βάση. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλάσο (περίπου 1 ώρα) και, πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο.