Προετοιμασία 5΄
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 300 γρ.)
2 κρόκοι αβγών
1 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση dijon)
Αλάτι, πιπέρι
250 ml ηλιέλαιο
1 κ.σ. ξίδι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τους κρόκους.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί το αλάτι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σε μικρή, συνεχόμενη ροή το ηλιέλαιο, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με γρήγορες κινήσεις.
Προσθέτουμε το ξίδι και ανακατεύουμε καλά.
tip
Μία ακόμη πιο εύκολη λύση είναι να βάλουμε όλα τα υλικά σε ένα ψηλό και στενό δοχείο και να τα ανακατέψουμε με ένα μίξερ χειρός ξεκινώντας με κίνηση από κάτω προς τα πάνω.