Πατσαβουρόπιτα με χορταρικά

Τα δύο φύλλα που «πατσαβουρώνουμε» και στρώνουμε στο ταψί απορροφούν τα υγρά, η πίτα μας θα μοιάζει περισσότερο με σουφλέ.

Προετοιμασία: 20΄-30΄ Μαγείρεμα: ¾-1 ώρα 

ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)

4 φύλλα κρούστας

1 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα

1 μάτσο καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες

1 μάτσο σέσκουλα, ψιλοκομμένα

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

½ κιλό σπανάκι, ψιλοκομμένο

½ μάτσο δυόσμος

½ μάτσο μαϊντανός

600 γρ. φέτα, τριμμένη

2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό

1 ποτήρι νερού γάλα πλήρες

2 αβγά

¼  μπουκαλάκι ανθρακούχο νερό (σόδα)

1 πρέζα ξηρή μαγιά ή μπέικιν πάουντερ

1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο + λίγο για το ταψί

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε δυνατά με ένα πιρούνι όλα τα υλικά – εκτός από τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά.

Λαδώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ και «πατσαβουρώνουμε», στρώνουμε δηλαδή χωρίς ιδιαίτερη προσοχή, τα δύο φύλλα κρούστας λαδωμένα. Ρίχνουμε το περιεχόμενο της λεκάνης και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα δύο φύλλα – επίσης λαδωμένα. Κάνουμε μερικές τρύπες με ένα πιρούνι και ψήνουμε στους 180οC για περίπου τρία τέταρτα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.