Επιστολή διαμαρτύριας του δημάρχου Ελευσίνας

Για δημοσίευμα του «Βήματος» σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στην δυτική Αττική

Επιστολή διαμαρτυρίας για διαδικτυακή ανάρτηση του «Βήματος» σχετικά με την κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική, μετά από σχετικές δημόσιες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που εξέφραζαν την ανησυχία τους για την επιδημιολογική κατάσταση, απέστειλε ο δήμαρχος Ελευσίνας κ Αργύριος Οικονόμου.

Στην επιστολή αναφέρεται «στο φύλλο της Εφημερίδας σας την 16η Δεκεμβρίου 2020, υπάρχει άρθρο – που μόνο ως λιβελλογράφημα μπορεί να χαρακτηριστεί – με τίτλο «Κορωνοϊός: Δεκαπλάσια τα κρούσματα στη δυτική Αττική από άλλες περιοχές της Αθήνας», το οποίο έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια και θυμό σε όλους μας, μιας και υιοθετεί ανυπόστατες και αμφιβόλου προέλευσης δηλώσεις, που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα ο συντάκτης σας γράφει ότι για την έξαρση της πανδημίας όσα συμβαίνουν «…οφείλονται σε άτομα ρωσικής καταγωγής ή ρομά που δεν λαμβάνουν μέτρα υγειονομικής ασφάλειας και σε επαγγελματικούς χώρους, προχωρούν σε μεγάλες οικογενειακές συνάξεις και δεν επιδεικνύουν καμία προσοχή…». Καταδικάζω με τον πιο αποφαντικό τρόπο τον χαρακτηρισμό «ρωσικής προέλευσης». Είναι επαίσχυντος και άκρως προσβλητικός. Σας γνωρίζω ότι στην Ελευσίνα αλλά και στον Ασπρόπυργο, κατοικούν Έλληνες Συμπατριώτες μας, διωχθέντες από το Κεμαλικό καθεστώς και απόγονοι σφαγιασθέντων Ποντίων Ελληνικής καταγωγής. Οι Έλληνες Συμπατριώτες μας, νεοπρόσφυγες από την πρώην ΕΣΣΔ, ζουν από την πρώτη στιγμή της επιστροφής τους στην Πατρίδα μας, σε πλήρη αρμονία με τους υπόλοιπους κατοίκους της Ελευσίνας και της Μαγούλας. Η προσφορά τους δε, είναι ανεκτίμητη, μιας και έχουν συμβάλλει με την παρουσία τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας. Γι’ αυτούς τους λόγους, αποδοκιμάζω το ρυπαρό σας δημοσίευμα, που ουδεμία σχέση δεν έχει με την Δημοκρατική πορεία της Εφημερίδας σας. Σας καλώ όχι μόνο να δημοσιοποιήσετε την επιστολή μου, αλλά και να αποκαταστήσετε με καινούριο δημοσίευμα την αλήθεια».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.